۱۳۹۸ اردیبهشت ۸, یکشنبه

شناسایی ۲۰۰۰ کودک دچار سوء تغذیه در خراسان شمالی

شناسایی 2000 کودک در خراسان شمالی که دچار سوء تغذیه شده‌اند

غذا
مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی گفت: دو هزار کودک در استان شناسایی شدند که دچار سوء تغذیه هستند و به این نهاد معرفی شدند.
مجید الهی راد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه در هر شش ماه سهمیه استان در تحت پوشش قرار دادن کودکانی که دچار سوء تغذیه شده اند دو هزار کودک است، اضافه کرد: این کودکان توسط دانشگاه علوم پزشکی شناسایی شده و به کمیته امداد معرفی می شوند و تحت پوشش این نهاد قرار می گیرند.
الهی راد با بیان اینکه کودکانی که شناسایی می شوند زیر پنج سال هستند، افزود: برای هر کودک ماهانه 92 هزار تومان اختصاص داده می شود و این کودکان می توانند مواد خوراکی و پروتئینی خریداری کنند.
به گفته وی در سال 97 در شش ماه اول سال دو هزار کودک و در شش ماه دوم سال نیز دو هزار کودک تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفتند که یک میلیارد و 680 میلیون تومان برای این کودکان در سال 97 هزینه شده است.

بیشترین کودک آزاری در خراسان شمالی

معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اعلام کرد؛

بیشتر کودک آزاری ها در خراسان شمالی نسبت به دختران بوده است

کودک آزاری
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی از افزایش کودک آزاری طی سال گذشته در استان خبر داد.
علی اکبر صحرانورد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه رده سنی کودکانی که مورد آزار قرار گرفته اند پنج تا ۱۱ سال بوده است، اضافه کرد: حدود ۱۰ درصد افزایش آمار نسبت به سال ۹۶ وجود داشته و بیشترین کودک آزاری علیه دختران انجام شده است.
وی با بیان اینکه مسامحه و غفلت، اولین نوع کودک آزاری در خراسان شمالی است، ادامه داد: مورد بعدی که کودکان مورد آزار قرار گرفتند، کودک آزاری جسمی بوده است که به اورژانس اجتماعی مراجعه کرده‌اند.
صحرانورد در رابطه با حمایت‌های این نهاد از کودکانی که مورد آزار قرار گرفتند، بیان کرد: اگر کودکی که مورد آزار قرار گرفته، امنیت جانی داشته باشد از خانواده جدا نمی‌شود و روانشناسان، مددکاران و مشاوران پیگیر کارهای کودک و خانواده هستند اما اگر امنیت جانی کودک در خطر باشد با حکم قضائی کودک به بهزیستی تحویل داده می‌شود.
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی افزود: در سال گذشته پذیرش خانم‌ها در اورژانس اجتماعی سه برابر بیشتر از آقایان بوده است و بهزیستی آمادگی حضور پررنگ‌تر در این حوزه را دارد و باید در این موضوعات که بسیار گسترده نیز است، تمام دستگاه‌ها آگاهی داشته باشند و حمایت کنند.
به گفته وی، پایگاه اورژانس اجتماعی در استان فعال شده است و برنامه‌های حاشیه شهرها به جد پیگیری می‌شود تا مردم آشنایی بیشتری با اورژانس اجتماعی داشته باشند.

۱۰۰ هزار دانش آموز ایرانی در معرض خطر اعتیاد

کارشناسان آموزشی در گفت‌وگو با همشهری درباره مصرف مواد‌مخدر در بین دانش‌آموزان هشدار می‌دهند

100هزار دانش‌آموز در خطر اعتیاد

۱۳۹۸/۰۲/۰۸ - ۱۳:۲۳ - کد خبر: 269468
100هزار دانش‌آموز در خطر اعتیاد
سلامت نیوز: ربطی ندارد چه سالی بوده باشد و کدام مدیر، گویا کار مسئولان دفتر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش انکار اعتیاد دانش‌آموزان است و دادن آمار ناچیز که «ببینید از هر دوهزار دانش‌آموز یک نفر درگیر اعتیاد به مواد‌مخدر است، کلا روی هم 10هزار نفر هم نمی‌شوند».

به گزارش سلامت نیوز به نقل از رزنامه همشهری ،اما کوچه‌ها و نیمکت‌های پارک و کافه‌های سطح شهر عیان و بی‌پروا چیز دیگری می‌گویند؛ پسران نوجوانی که هنوز پشت لبشان سبز نشده اما سیگار دستشان است و دور هم بنگ می‌کشند و دخترکانی که تازه صورتشان از جوش دوره بلوغ ورم کرده اما در تولدها و دورهمی‌هایشان گل می‌زنند و قرص روانگردان بالا می‌اندازند.

حتی کار به جایی کشیده که دخترکان 13، 14ساله بدون ترس و واهمه از قوانین و مقررات سختگیرانه در دستشویی مدرسه‌ای قرص روانگردان می‌خورند و کارشان به بیمارستان می‌کشد و از کیف 2پسر در یکی از مدارس دیگر در شهری دورتر هروئین و کوکایین پیدا می‌شود و از آنها اعتراف می‌گیرند که «مجبوریم بعد از مدرسه برویم کمک برادر و پدرمان موادفروشی».

هشدار پلیس، انکار آموزش و پرورش
حالا بیش از 15سال است که ستاد مبارزه با مواد‌مخدر روی اعتیاد نوجوانان متمرکز شده و جامعه هدف خود را مدارس قرار داده است، بهزیستی هم به‌عنوان یک دستگاه متولی در کنار این ستاد نقش متولی و برنامه‌ریز برای پیشگیری از شیوع بیشتر این اپیدمی را به عهده دارد.
پلیس با اینکه نهاد نظامی-امنیتی است اما بی‌پرواتر از آموزش و پرورش در این‌باره صحبت می‌کند و هشدارهای جدی را به خانواده‌ها می‌دهد. به‌طور نمونه سردار مسعود زاهدیان، رئیس پلیس مبارزه با مواد‌مخدر در فروردین‌ماه امسال گفته بود: «20هزار خرده‌فروش در اطراف 2هزار مدرسه دستگیر شدند و 3هزار تن مواد‌مخدر از آنها گرفتیم.»
یا سرهنگ محمد بخشنده، رئیس پلیس مبارزه با مواد‌مخدر تهران بزرگ نسبت به مصرف بالای گل در میان نوجوانان هشدار داده و از خانواده‌ها خواسته بود نظارت خود را بر فرزندانشان بیشتر کنند؛ «مصرف گل در بین نوجوانان رو به افزایش است و آنها می‌توانند از طریق برخی اپلیکیشن‌ها به‌راحتی به مواد‌مخدر دست پیدا کنند، بنابراین به خانواده‌ها توصیه می‌کنم برای نوجوانان زیر ۱۸سال یا گوشی موبایل تهیه نکنند یا اینکه بر گوشی آنها نظارت بیشتری داشته باشند.»

آموزش و پرورش: 100هزار دانش‌آموز در خطر اعتیاد
آموزش و پرورش تحت فشار این نهادهای متولی و در نهایت وزارت کشور، دفتر آسیب‌های اجتماعی که در طول دهه80 فعالیت کمرنگی داشت و عملا بدون کاربرد مانده بود را دوباره در داخل معاونت تربیت‌بدنی رونق داد تا بتواند بازوی شناخت و پیشگیری در برابر آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد در بین دانش‌آموزان باشد.
آنها سپس با کمک معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد‌مخدر و 6نهاد دیگر طرح نماد «نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان» را در سال95 به‌صورت پایلوت در نظرآباد استان البرز آغاز کردند و در سال سوم طرح یعنی 1397، آنطور که رستم وندی، رئیس سازمان امور اجتماعی کشور به ایسنا گفته 27میلیارد تومان برای اجرای نماد به آموزش و پرورش اختصاص دادند.

نتایج بیرون‌آمده از این طرح درخصوص اعتیاد -آن‌طور که منصور کیایی، مدیرکل دفتر مراقبت از آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفته- این است: «حدود ۱۰۰هزار نفر از دانش‌آموزان کشور در معرض خطر اعتیاد هستند؛ به‌طوری که برخی از این دانش‌آموزان یا تجربه مصرف را داشته یا در معرض این آسیب قرار دارند. اما حدود ۱۰هزار نفر از دانش‌آموزان کشور از نظر اعتیاد در مرحله‌ای قرار دارند که پس از تجربه مصرف اولیه به مصرف خود
ادامه داده و امروزه نیازمند درمان هستند.»

این آمار سال96 را بگذارید در کنار آمار سال86 که ستاد مبارزه با مواد‌مخدر آمار دانش‌آموزان در معرض اعتیاد را 30هزار نفر عنوان کرده بود.

کمبود مشاوره برای پیشگیری از اعتیاد در مدارس
اما آیا واقعا آموزش و پرورش آموزش پیشگیری از اعتیاد را در مدارس جدی گرفته است یا نه؟ نوع آموزش‌ها چگونه است؟ از روی کتاب یا با متد آموزشی جدید و مدارس چقدر در این زمینه موفق عمل می‌کنند؟

سیدمحمد مرد، مدیر دبیرستان پسرانه و دارای دکترای علوم تربیتی در این‌باره به همشهری توضیح می‌دهد: «با تغییر نظام آموزشی جدید به 6-3-3، در کتاب‌های مهارت زندگی و علوم اجتماعی به بحث مواد‌مخدر و اعتیاد و برخی دیگر از آسیب‌های اجتماعی اشاره شده و معلمان هم موظفند در کلاس درس به این موضوعات بپردازند.
اما این به‌تنهایی کافی نیست و باید آموزش‌ها در این زمینه گسترده‌تر و با برنامه مستمر و دقیق‌تر اجرا شود. واقعیت این است که مسائل و آسیب‌های دوره بلوغ متعدد است اما اغلب مدارس نیروی مشاوره ندارند یا اگر دارند یک نفر است که نمی‌تواند به همه مسائل نوجوانان بپردازد. این کمبود نیرو و امکانات دقیقا همان نقطه‌ضعف آموزش و پرورش در آسیب‌های اجتماعی است که باید آن را برطرف کند.»

فقط مدارس در بحث اعتیاد مقصر نیستند
سیدمحمد مرد، معتقد است مسئله‌ای مانند اعتیاد چندوجهی است و از درون خانواده و جامعه آغاز می‌شود و آثار آن در مدرسه هم نمایان می‌شود. اینکه ما تک‌بعدی مدرسه را در این زمینه مقصر بدانیم قطعا اشتباه است و چاره راه نیست. باید در این زمینه دستگاه‌های متولی مراقب نهاد خانواده و سایر بسترهای اجتماعی هم باشند و البته در کنارش از پتانسیل آموزش و پرورش برای نگهداری و مراقبت بیشتر و بهتر هم استفاده کنند.»

خانواده‌های درگیر کنکور دغدغه اعتیاد فرزندشان را ندارند
او باور به آموزش پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در مدارس را یکی از نقاط قوت آموزش و پرورش در سال‌های اخیر دانست و گفت که امکان ورود مدارس به طرح مسائلی مانند اعتیاد در کلاس‌های درس نسبت به گذشته بهتر شده است؛ «ما در سال‌های قبل در این زمینه کم‌فروغ و با ترس و لرز ورود پیدا می‌کردیم اما حالا نه، ولی مشکل جدی اینجاست که همچنان سیستم آموزشی کشور و خانواده‌ها مسائل درسی را جدی‌تر از موارد تربیتی می‌بینند.
به‌طور مثال آنقدر که خانواده‌ها به‌واسطه کنکور دغدغه به‌کارگیری معلم خوب و مطرح در زمینه ریاضی و زیست و شیمی و... در مدرسه را دارند، نگران مسائل تربیتی فرزندانشان و حضور یک مشاوره خوب و مجرب نیستند.
یا اگر ما برای مسائل درسی جلسه‌ای برگزار کنیم، از 100نفر والدین 90نفر شرکت می‌کنند و به‌شدت مطالبه‌گر هم هستند اما اگر جلسه‌ای درخصوص بهداشت روانی و سلامت دانش‌آموزان برگزار کنیم، فقط 10نفر از والدین شرکت می‌کنند. آموزش و پرورش با اصلاح سیستم آموزشی باید کمک کند تا سلامت روحی و جسمی دانش‌آموزان در اولویت خانواده‌ها قرار گیرد.»

دسترسی دوساعته به یک یا 2نوع ماده مخدر
نرگس طلایی، مشاور خانواده و دارای دکترای روانشناسی 3سال روی 25دبیرستان دخترانه و پسرانه منطقه3، 7 و 15 تحقیقات میدانی حول محور اعتیاد نوجوانان داشته و پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود را در این زمینه نوشته است.
او می‌گوید اعتیاد به مواد‌مخدر و الکل در صدر آسیب‌های اجتماعی این 25مدرسه که جمعا 5300دانش‌آموز داشته، قرار دارد؛ «از 10دانش‌آموز، 4نفر حداقل تجربه دوبار مصرف مشروبات الکلی و سیگار را داشتند. جمعا 211نفر دوبار در میهمانی یا دورهمی‌های دوستانه ماده مخدر گل و شیشه را استفاده کرده بودند. 574دانش‌آموز عنوان کردند که در کمتر از 2ساعت می‌توانند به یک یا 2نوع ماده مخدر دست پیدا کنند.»

مشروبات الکلی و گل در صدر اعتیاد نوجوانان
این مشاور خانواده با تأکید بر اینکه ترس نوجوانان در استفاده از مواد‌مخدر کاهش پیدا کرده، توضیح داد: « از 5300دانش‌آموز این مدارس، 72نفر به مواد‌مخدر و مشروبات الکلی اعتیاد داشتند؛ 22نفر به گل، 18نفر به کراک و شیشه، 14نفر به الکل و بقیه به سیگار. البته 176نفر هم مصرف حداقل یک‌بار قلیان در هفته را تأیید کردند و 55دانش‌آموز هم گفتند که در میهمانی‌ها و دورهمی‌های دوستانه قرص روانگردان استفاده می‌کنند. لازم به توضیح است که از این 25مدرسه 9مورد آن غیردولتی بودند.»

امن‌ترین اماکن استفاده از مواد‌مخدر در بین نوجوانان
طلایی بیشترین حجم مراجعه خانواده‌ها برای مشاوره را در زمینه اعتیاد دانست و گفت که این مختص یک منطقه یا طبقه خاص در خانواده نیست؛ «اگرچه میزان مصرف مواد بین نوجوانان مناطقی مانند شوش، خاک سفید، اتابک، برخی مناطق استان البرز، دره فرحزاد و چند نقطه دیگر بالاست اما بسیاری از مراجعان ما از مناطق مرفه‌نشین تهران هستند که فرزندانشان مبتلا به اعتیاد هستند و نیاز به درمان دارند.
دسترسی به مواد به‌خصوص قرص‌های روانگردان، شیشه و گل از طریق موبایل بسیار آسان شده و مناطق در معرض خطر فقط روی نقشه جغرافیایی محدود نمی‌شود.»

او محل امن استفاده از مواد‌مخدر را پارک‌های در سطح شهر معرفی کرد: «در این تحقیق مشخص شد که در ابتدا پارک‌ها، سپس میهمانی‌های خانوادگی و دوستانه، دستشویی‌های عمومی و اتاق خواب بیشترین مکان‌هایی هستند که نوجوانان برای مصرف مواد انتخاب می‌کنند.»


مداخلات پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در مدارس

علی محمد زنگانه، مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه
چند سال قبل به این جمع بندی رسیدیم که برنامه‌های مناسب برای پیشگیری‌های رشد مدار ذیل پیشگیری‌های اجتماعی، مغفول مانده است؛ از این‌رو با کمک دانشگاه علوم بهزیستی، کارگاه رشدمدار مستقر و در آن کارگاه‌ها، خلأها شناسایی شد.پیشگیری رشدمدار جامعه هدف مشخص دارد و جامعه هدف آن همه آحاد جامعه زیر 18سال است. مداخلات پیشگیری رشدمدار به 3 دسته مدرسه محور، خانواده محور و جامعه محور تقسیم می‌شود.

در ادامه این سؤال مطرح شد که آموزش را از کجا شروع کنیم مدرسه، جامعه یا خانواده و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که اگر پیشگیری رشدمدار از مدرسه آغاز شود، از مدرسه محور می‌توان به جامعه محور و خانواده محور هم رسید.پیشگیری رشدمدار مدرسه محور همان نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) است که مدلی برای آن توسط مرکز مطالعات جرم شناسی دانشگاه تهران تهیه و طراحی شده است.

یک مدل ائتلافی هم در کمیته علمی اجرایی تعریف شده که سند پروژه است. این طرح در 72مدرسه کشور در 6استان به‌صورت آزمایشی اجرا شد و با توجه به بازخورد گرفته شده، قرار شد پایلوت جامع در کل مدارس یک شهرستان با مداخلات نظام ارجاع انجام شود که در شهرستان نظرآباد استان البرز در سال تحصیلی 97-96این طرح پیاده شد.
در سال تحصیلی جاری هم از هر استان در یک مدرسه طرح اجرا شد و تا پایان برنامه ششم توسعه 105هزار مدرسه تحت پوشش نظام مراقبت اجتماعی قرار می‌گیرند. در این نظام دانش‌آموزان در معرض آسیب‌های اجتماعی شناسایی و سپس درصورت لزوم در اختیار اورژانس قرار می‌گیرند. عمده خدمات مشاوره‌ای با کمک مشاور و مربی مدارس انجام می‌شود.

عمده مداخلات معلم محور است که در حوزه تربیت دانش‌آموزان بسیار تأثیرگذار است و آنان موارد را به مشاور ارجاع می‌دهند. موارد مورد نیاز مربوط به خانواده هم به مراکز مشاوره انجمن اولیا و مربیان که 350مرکز است، فرستاده می‌شود. اگر مداخلات به داخل آموزش و پرورش حل شود، نیاز به ارجاع به عضو ائتلاف نخواهد بود درغیر این صورت پرونده به مراکز دستگاه‌های همکار مانند اورژانس و بهزیستی ارجاع داده می‌شود.

این سامانه کاملا هوشمند است و با وجود اینکه در کشور گروهی کار کردن را بلد نیستیم و بیشتر کارها به‌صورت فردی انجام می‌شود، در این طرح شاهد کار شبکه‌ای و ائتلافی هستیم.


با تغییر نظام آموزشی جدید به 6-3-3، در کتاب‌های مهارت زندگی و علوم اجتماعی به بحث مواد‌مخدر و اعتیاد و برخی دیگر از آسیب‌های اجتماعی اشاره شده و معلمان هم موظفند در کلاس درس به این موضوعات بپردازند. اما این به‌تنهایی کافی نیست و باید آموزش‌ها در این زمینه گسترده‌تر و با برنامه مستمر و دقیق‌تر اجرا شود


حدود ۱۰۰هزار نفر از دانش‌آموزان کشور در معرض خطر اعتیاد هستند و حدود ۱۰هزار نفر از دانش‌آموزان کشور از نظر اعتیاد در مرحله‌ای قرار دارند که پس از تجربه مصرف اولیه به مصرف خود ادامه داده و امروزه نیازمند درمان هستند

سلامت نیوز100هزار دانش‌آموز در خطر اعتیاد

کشته شدن سالانه ۲ هزار کودک در تصادفات ایران

تاریخ انتشار : ۱۹:۳۵ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 27 April 2019
کد خبر: ۲۲۶۴۳۰
دبیر جشنواره فرهنگی صوتی و تصویری ایمنی ترافیک گفت: سالانه ۲ هزار کودک در کشور در اثر تصادفات کشته می شوند.
به گزارش فانوس، علیرضا اسماعیلی بعد از ظهر شنبه در جشنواره فرهنگی صوتی و تصویری ایمنی ترافیک طی سخنانی گفت: برای برگزاری این جشنواره یک شورا از افراد متخصص در حوزه ترافیک، هنر و فرهنگ تشکیل شد و در جلسات متعدد سیاست‌های کلی مشخص شد، تا آثار هنری مناسبی در راستای ایمنی ترافیک تولید شود.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را گره زدن اهداف هنرمندان با ایمنی ترافیک خواند و افزود: هرچقدر فاصله هنر با ایمنی ترافیک را کمتر کنیم، بیش از پیش می‌توان در جهت کاهش تصادفات و سوانح ترافیکی گام برداشت.
دبیر جشنواره فرهنگی صوتی و تصویری ایمنی ترافیک از تمرکز این جشنواره بر روی موتورسیکلت و ایمنی کودکان خبر داد و افزود: سالیانه حدود ۲ هزار کودک در سوانح رانندگی جان خود را از دست می‌دهند، که باید هرطور شده این آمار را کاهش دهیم.
اسماعیلی ادامه داد: بیش از ۳۹۵ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که در داوری اولیه ۲۹۵ اثر در ۷ حوزه به کمیته داوری راه یافت، که در این ۷ حوزه اثرات برتر طبق موازین دقیق انتخاب شده اند.

اجباری کردن ۲ سال پیش دبستانی در مناطق محروم و دوزبانه

اجباری کردن دو سال پیش دبستانی در مناطق محروم و دوزبانه معاون آموزش ابتدایی گفت: منابع آموزش و پرورش محدود است و باید دست به انتخاب بزنیم و برای همین روی طرحی کار می‌کنیم که در مناطق محروم و دو زبانه دو سال پیش دبستانی را اجباری کنیم. رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با مهر درباره طرح‌های جدید بالا بردن پوشش پیش‌دبستانی در مناطق محروم و دوزبانه برای سال تحصیلی آتی و بحث‌هایی که درباره لزوم اجباری کردن این دوره بیان می‌شود، گفت: درباره پیش‌دبستانی بحث‌های زیادی وجود دارد و برای اجباری شدن آن، همه چالش‌ها مربوط به تغییر قانون است و ما ترجیح می‌دهیم اگر قرار باشد قانونی تغییر کند، منطبق با اصول علمی باشد؛ به این معنا که ساختار نظام تحصیلی و دوره‌ها منطبق با دوره‌های رشد دانش‌آموزان باشد. شعار سال: شاید بهتر این بود که ما از سال پنجم، دانش‌آموزان را در اختیار می‌گرفتیم و در سند تحول آموزش و پرورش نیز آغاز آموزش رسمی، پنج سال تمام ذکر شده است. وی ادامه داد: در مراحل بعدی بحث این است که در آموزش پیش‌دبستانی، چه چیزی را به دانش‌آموزان آموزش دهیم. آیا آموزش‌های کلاس اول را در همان سن شش سال تمام آموزش دهیم یا بخش‌هایی از آن را در پیش‌دبستانی؟ هرچند مناسب‌ترین آموزش‌ها برای دوره پیش‌دبستانی، کسب مهارت‌های اجتماعی برای ورود به مدرسه است. حکیم‌زاده افزود: به‌دلیل تنوع رفاه اقتصادی و فرهنگی در جامعه، نمی‌توان گفت دقیقاً یک مدل خاص برای آموزش‌های پیش‌دبستانی باید اجرا شود. به‌طور مثال در یک خانواده با سطح سواد فرهنگی بالا، ممکن است کودک پیش از شروع مدرسه در معرض انواع آموزش‌ها قرار گرفته باشد اما به‌دلیل تک‌فرزند بودن و وابستگی شدید به خانواده‌، زمان آغاز مدرسه اضطراب جدایی داشته باشد. به‌همین دلیل برای چنین کودکی در مرحله پیش‌دبستانی، اضطراب‌زدایی لازم است انجام شود اما برای کودک دوزبانه که ترس از جدایی هم ندارد و مهارت‌های ارتباطی خوبی دارد، آمادگی لازم برای کسب زبان معیار باید اتفاق بیفتد. سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه ایران تاریخ انتشار 2 اردیبهشت 98، کد خبر: 508533، www.iran-newspaper.com

منبع خبر : سایت خبری شعار سال

http://shoaresal.ir/fa/news/203173/اجباری-کردن-دو-سال-پیش-دبستانی-در-مناطق-محروم-و-دوزبانه

سیل، کودک ، آوارگی در خوزستان

ویدئو / سیل، کودک، آوارگی



آسیب‌های روانی کودکان پس از حوادث، مدت‌ها پس از بروز آن خود را نشان می‌دهد. در سیل اخیر که استان‌های زیادی از ایران را درگیر کرد، مدارس زیادی تعطیل و تخریب شد و حالا افزون بر سلامت روان، موضوع ادامه تحصیل کودکان سیل‌زده نیز در اولویت قرار دارد. کمپ‌های اسکان اضطراری در خوزستان هنوز پابرجاست، اما با وجود تلاش دستگاههای مختلف برای فراهم کردن نیازهای اولیه، همچنان کودکان ساکن این کمپ‌ها با مشکلاتی روبرو هستند.

وجود ۲۳۰۰ کودکمبتلا به سوء تغذیه در بوشهر


وجود ۲۳۰۰ کودک مبتلا به سوءتغذیه در بوشهر

شفقنا-مدیر کل کمیته امداد استان بوشهر از حمایت این نهاد از ۲۳۰۰ کودک مبتلا به سو تغذیه در سطح استان خبر داد.
به گزارش ایسنا، احمد لطفی اظهار داشت: کودکان زیر پنج سال که از نظر شاخص‌های رشد در وضعیت مناسبی نیستند توسط مراکز بهداشتی و درمانی شناسایی و به کمیته امداد معرفی می‌شوند.
وی با اشاره به این‌که فقر غذایی در کودکان نیازمند می‌تواند در آینده مشکلات زیادی برای آن‌ها ایجاد کند، گفت: مبارزه این نهاد با سوءتغذیه کودکان با مشارکت وزارت بهداشت به شکل ویژه از سال ۸۴ آغاز شد و تا امروز با حمایت از کودکان دچار سوءتغذیه زیر پنج سال ادامه دارد.
مدیر کل کمیته امداد استان بوشهر تاکید کرد: تعداد ۲۳۰۰ کودک زیر پنج سال مبتلا به سوءتغذیه در سطح استان توسط کمیته امداد حمایت می‌شوند.
لطفی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۲۵ میلیارد ریال برای تأمین ۱۲ نوع سبد غذایی این کودکان هزینه شده است.
وی خاطرنشان کرد: سرانه هر سبد غذایی ارائه شده در ماه یک میلیون ریال است و هر سبد شامل اقلامی از جمله حبوبات، لبنیات و تخم مرغ، برنج، ماکارونی و روغن می‌باشد که از طریق فروشگاه‌های طرف قرارداد به گروه‌های هدف تحویل می‌گردد.
مدیرکل کمیته امداد استان بوشهر یادآور شد: هر کودک به محض ورود به طرح رفع سو تغذیه، طی یک یا دو دوره شش ماهه تحت حمایت قرار می‌گیرد تا مراتب پایش رشد به شکل دقیق و کامل انجام و شرایط رفع سوءتغذیه نیز با تأیید مراکز بهداشتی، درمانی مربوطه محرز گردد.
به گزارش ایسنا، طرح همسفره در کمیته امداد برای مشارکت نیکوکاران در زمینه حمایت از کودکان دچار سوءتغذیه راه‌اندازی شده است، و مردم نیکوکار می‌توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی http://hamsofreh.ir و پرداخت هزینه تمام یا بخشی از سبد غذایی این کودکان، کمیته امداد را در رفع سوءتغذیه کودکان نیازمند یاری رسانند.

خرد شدن عینک در چشم دانش آموز توسط معلمش

معلم، عینک را در چشم دانش‌آموزش خرد کرد



دانش‌آموز دبیرستانی که از سوی معلم مدرسه‌اش مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود، به خاطر آسیب شدید به چشم بخشی از بینایی‌اش را از دست داد.
به گزارش ایسنا، پدر این دانش‌آموز ۱۸ ساله در گفت‌وگو با روزنامه ایران عنوان کرد: روز یکشنبه پسرم در کارگاه آموزشی مدرسه‌اش در غرب تهران شرکت کرده بود. پس از دقایقیمعلم‌اش از او سوالی پرسید و از آنجا که احساس کرد پسرم حواسش به صحبت‌های او نبوده با پایش ضربه‌ای به پسرم زد. بعد از آن پسرم آرش به رفتار معلم‌اش اعتراض کرد که او این بار با ضربه مشت به صورت پسرم کوبید و شدت ضربه باعث شد که فریم عینکش خرد شده و به داخل چشم پسرم برود.
وی در ادامه تصریح کرد: پس از آن مسئولان مدرسه آرش را به بیمارستان فارابی منتقل کردند و در معاینات اولیه مشخص شد که علاوه بر آسیب به شبکیه، قرنیه و صلبیه هم دچار پارگی شدید شده است. به همین خاطر همان روز تحت عمل جراحی قرار گرفت.
پدر آرش در پاسخ به این سوال که آیا عمل جراحی رضایت‌بخش بوده یا نه، تأکید کرد: پزشکان نتیجه عمل را رضایت‌بخش عنوان کردند اما ظاهراً پسرم بخشی از دیدش را از دست داده است. البته قرار است تا ۶ ماه آینده دوباره عمل جراحی ترمیمی انجام شود تا بینایی‌اش به حالت قبل و طبیعی بازگردد. البته بعد از ترخیص از بیمارستان پسرم را به مرکز چشم پزشکی تخصصی دیگری منتقل کردیم که در آنجا هم پزشکان آسیب جدی به قرنیه و صلبیه را تأیید کردند.
پدر آرش در خصوص وضعیت پرونده پسرش گفت: ما فردای روز حادثه شکایتی را علیه معلم مدرسه در کلانتری ۱۳۸ جنت‌آباد تنظیم کردیم و قرار است پس از بررسی دوربین‌های مداربسته مدرسه، معلم برای تحقیقات احضار شود. ضمن این که شکایتی هم در دادسرای ناحیه ۵ تهران تنظیم کرده‌ایم تا برخورد قضائی با این معلم صورت گیرد.»

لایحه کودک همسری و تعیین جایزه برای ازدواج زیر ۲۰ سال

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده:

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد که لایحه کودک همسری و تعیین جایزه به عروس‌های زیر 20سال مغایر نیستند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا؛ «احد آزادی خواه»، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس، از اعطای هدیه به دخترانی که زیر ۲۰ سال ازدواج می‌کنند، خبر داد.
«معصومه ابتکار»، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، در گفت و گو با خبرنگار برنا در این خصوص بیان کرد: لایحه کودک همسری و تعیین جایزه برای عروس های زیر 20سال، این دو با هم مغایرت ندارد. کودک همسری به مفهوم ازدواج زیر 13 سال است که دولت هم با این موضوع مخالفت کرده است. کسی با ازدواج کودکان موافق نیست. وزرات بهداشت هم می گوید دختران زیر 13 سال، کودک هستند.
او ادامه داد: اینکه برای ازدواج جوانان تلاش می شود اشکالی وجود ندارد. کسی نمی گوید جوان 17، 18 ساله ازدواج نکند اما کودک حق کودکی دارد. اگر کودک، دوران کودکی خود را به خوبی پشت سر نگذارد نمی تواند شخصیت بالنده داشته باشد.
ابتکار توضیح داد: لایحه مقابله با خشونت علیه زنان در قوه قضاییه مانده است و قوه باید نظر نهایی بدهد.
او در پایان در خصوص نظر رییس جدید قوه قضاییه درباره این لایحه گفت: در ایام عید و طی دیدارهای نوروزی با اقای رییسی صحبت کردم و ایشان قول رسیدگی دادند؛ امیدواریم ان شاءالله زوتر پاسخ دهند. لایحه منع خشونت علیه زنان ارتباطی با فقها ندارد. این لایحه در قوه قضاییه مانده است و بارها معاونین و دادستان ها و... نظرهایی در خصوص این لایحه دادند که نظراتشان همراه با این لایحه است.

حدود یک میلیون کودک در معرض آسیب های سیلاب ها

کد خبر:۸۹۳۰۰۱
تاریخ انتشار:۳۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۴
در حالی که بیش از هزار مجموعه و مرکز بهداشت در سیل‌های آخیر آسیب دیده یا تخریب شده‌اند، اولین محموله تجهیزات نگهداری واکسن با هماهنگی یونیسف وارد کشور شد.

به گزارش دفتر نمایندگی یونیسف در جمهوری اسلامی ایران، سیل‌های ویرانگر در سه چهارم استان‌های ایران بیش از 10 میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داده،که از این تعداد دو میلیون نفر در معرض آسیب شدید قرار گرفته و 500 هزار نفر نیز از خانه‌هایشان آواره گشته‌اند – نیمی از این افراد را کودکان تشکیل می‌دهند. علاوه بر این، بیش از هزار مجموعه بهداشتی و هزار مدرسه تخریب شده یا به شدت آسیب دیده‌اند. در نتیجه 100 هزار کودک از مدرسه محروم مانده و هزاران نفر نیز به مراقبت‌های بهداشتی اولیه دسترسی ندارند. 

تجهیزات نگهداری واکسن یونیسف، شامل 200 جعبه حمل واکسن و 100 جعبه نگهداری در دمای پایین، پنج شنبه شب وارد کشور شد. این تجهیزات در ارائه خدمات اولیه واکسیناسیون به کودکان در استان‌های سیل زده استفاده خواهد شد تا از شیوع بیماری‌ها جلوگیری شود. هشتاد یخچال واکسن نیز  از سوی یونیسف به ایران ارسال شده‌اند و در راهند.

نیازهای کودکان در ایران با گذر زمان حادتر می‌شود و این امر نشانگر ضرورت ارسال سریع کمک‌های بیشتر است. به منظور ارسال کمک‌های اضطراری به کودکان سیل‌زده در ایران یونیسف خواهان دریافت کمک مالی به مبلغ 8/9 میلیون دلار شده است. این سازمان اکنون با کمبود هشت میلیون دلاری در بخش تأمین این منابع مواجه است. در صورت تأمین منابع مالی، تجهیزات بیشتری در حوزه آموزش کودکان، آب و بهداشت عمومی و فردی برای کودکان سیل زده خریداری خواهد شد.

منابع مالی جمع‌آوری شده در حساب‌هایی که اخیرا برای کمک به سیل‌زدگان ایجاد شده‌اند یونیسف را قادر خواهد ساخت که تجهیزات ضروری را از مراکز عرضه تجیهزات این سازمان در خارج از کشور تهیه کرده و به ایران منتقل کند. برای اهداء کمک‌های مالی به وب‌سایت سازمان ملل در ایران (www.un.org.ir) مراجعه کنید. 

مرگ دلخراش ۲ کودک در کاشمر

مرگ دلخراش دو کودک در روستای سنجدک کاشمر
بخشدار کوهسرخ کاشمر گفت: در حادثه‌ای دلخراش دو کودک در روستای سنجدک، پس از سقوط در داخل سپتیک فاضلاب مدرسه روستا جان باختند.
مرگ دلخراش دو کودک در روستای سنجدک کاشمر
مجید کاریزنویی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کاشمر اظهار کرد: با دریافت گزارشی مبنی بر سقوط دو کودک در داخل سپتیک فاضلاب مدرسه روستا، بلافاصله با هماهنگی‌های انجام‌شده نیروهایی از کلانتری، اورژانس 115 و عوامل امداد و نجات از ایور و هلال‌احمر کاشمر به این روستا اعزام شدند.
بخشدار کوهسرخ بابیان اینکه به دلیل فاصله زیاد روستا با مرکز بخش، اجساد بی‌جان این دو کودک 5ساله از داخل مایعات سپتیک قبل از رسیدن نیروهای امدادی توسط اهالی روستا به بیرون منتقل شد، ابراز کرد: این مدرسه که در حاشیه روستا واقع‌شده است، بچه‌های روستا بعدازظهرها برای بازی به آن مراجعه می‌کردند.
وی با اشاره به اینکه این دو کودک هم امروز برای بازی وارد این مدرسه شدند، افزود: زمانی که این دو کودک در داخل حیاط مدرسه مشغول بازی کردن بودند، به دلیل ریزش سقف سپتیک در داخل مایعات آن غوطه‌ور‌می‌شوند و به دلیل اینکه فرد دیگری در محل نبوده، متأسفانه غرق می‌شوند.
وی خاطرنشان کرد: اجساد بی‌جان این دو کودک توسط دو دستگاه آمبولانس اعزامی به شهر ریوش مرکز بخش کوهسرخ منتقل شد.
کاریزنوی با ابراز تأسف از وقوع این حادثه ناگوار تأکید کرد: بررسی‌های بیشتر در خصوص این حادثه از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط ادامه دارد.

عوامل اعتیاد جوانان در ایران

می‌آورند؟

اعتیاد
ساعت24 - علت عمده اعتیاد نوجوانان، استرس، افسردگی و فشارهای روحی و روانی است.
بسیاری از والدین عقیده دارند که اعتیاد نوجوانان در واقع نوعی سرکشی و تلاش برای جلب توجه است. اما این علت فقط شامل حال عده محدودی از نوجوانانی است که در دام اعتیاد می‌افتند و خطری که این گروه سنی را تهدید می‌کند، تا این حد ساده و تک بعدی نیست.
یکنواخت شدن زندگی
یکی از رایج‌ترین دلایل اعتیاد نوجوانانی که به الکل یا موادمخدر رو می‌آورند، کسالت بار بودن زندگی‌شان است. برای نوجوانان، احساسی که بعد از مصرف مواد تجربه می‌کنند، نوعی وقت گذراندن و رهایی از روزمرگی به حساب می‌آید. هرچه میزان مسئولیت‌هایی که یک فرد در دوران نوجوانی می‌پذیرد بیشتر باشد، احتمال یکنواخت شدن زندگی و روی آوردن به مواد مخدر و روان‌گردان کمتر خواهد بود.
مشکلات ارتباطی
برای بسیاری از نوجوانان، بخصوص کسانی که در مقطع اول دبیرستان هستند، برقراری ارتباط و دوست شدن با دیگران، سخت است، چرا که در این سن اغلب افراد از رو در رو شدن و گفت و گو خجالت می‌کشند. دلیل دیگری که موجب رو آوردن نوجوانان به الکل و مواد مخدر می‌شود، تلاش برای به دست آوردن اعتماد به نفس است. یکی از راه‌های مؤثر برای جلوگیری از این موضوع می‌تواند عضویت در گروه‌های ورزشی، نویسندگی یا مواردی از این دست باشد.
افسردگی
دلیل اعتیاد بخش عظیمی از نوجوانانی که به مواد مخدر رو آورده‌اند، فرار از زندان افسردگی است. ممکن است نوجوانان هنگامی که احساس غم یا افسردگی می‌کنند، مواد مخدر را به عنوان راهی برای فراموش کردن مشکلاتشان بدانند. در صورتی که علائم افسردگی را در فرزندتان مشاهده می‌کنید، جای سرپوش گذاشتن روی مشکل و مقصر دانستن خود شخص در روحیاتش، سعی کنید او را راضی کنید تا با شما به یک مشاور مراجعه کند.
کنجکاوی
کنجکاوی بخشی از شخصیت همه ما انسان‌هاست و نوجوانان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. دلیل اعتیاد بسیاری از کسانی که به مصرف مواد روان‌گردان روی می‌آورند، حس کنجکاوی و شکست‌ناپذیری است، این که می‌خواهند ببینند بعد از مصرف مواد، چه اتفاقی برایشان می‌افتد. یکی از مهم‌ترین اقدامات در این زمینه، آگاه کردن نوجوانان از عواقب و اثرات دراز مدت مصرف مواد مخدر است.
کاهش وزن
تعداد دختران نوجوانی که برای کاهش وزن سریع‌، به موادی مانند کوکائین روی می‌آورند، بسیار زیاد است. نوجوانان، بخصوص در دوران دبیرستان، درگیری بسیار زیادی برای تناسب اندام خود دارند و این موضوع به طور مستقیم بر اعتماد به نفسشان اثر می‌گذارد. از جمله مشکلات دیگری که در این سن برای نوجوانان، بخصوص دخترها، با آن روبرو می‌شوند، بی‌اشتهایی یا پرخوری عصبی است.
استرس
دوران دبیرستان، برای برخی از نوجوانان دوران پراسترسی است. زیرا بسیار از تصمیماتی که اثرات دراز مدت در زندگی افراد خواهند داشت، مثل رشته تحصیلی، در دبیرستان گرفته می‌شود. چنین شرایط سخت و پراسترسی ممکن است بعضی نوجوانان را به سوی مصرف مواد مخدر (در بیشتر موارد ماریجوانا) بکشاند.
اعتماد به نفس پایین
سنین ۱۴ تا ۱۶ شایع‌ترین دوران کاهش شدید اعتماد به نفس است. علت اصلی کاهش اعتماد به نفس نوجوانان را می‌توان تغییرات فیزیکی یا ارتباط کم با دیگران و دایره دوستیِ محدود دانست. رسانه‌ها، خانواده و مشکلاتی که نوجونان در مدرسه با آن روبرو هستند، می‌تواند منجر به رفتارهای خطر آفرین از جمله مصرف مواد مخدر شود.
تجربه‌های جدید
اغلبِ نوجوانان قرص‌های روان‌گردان و الکل را برای کسب تجربه مصرف می‌کنند. کوکائین و آدرال بیشتر برای افزایش انرژی و تمرکز استفاده می‌شوند و مصرف آنها در دوران امتحانات به اوج خود می‌رسد.
فشار فکری و روانی زیاد
فشار روانی بین سنین ۱۶ تا ۱۸ به شدت زیاد می‌شود. بیشتر نوجوانان تحت تأثیر کارهایی که دیگر هم سن و سال‌هایشان انجام می‌دهند، قرار می‌گیرند و اغلب الگوبرداری‌های غلط در همین دوران اتفاق می‌افتد زیرا نوجوانان فکر می‌کنند اگر به اصطلاح هم‌رنگ جماعت نشوند، نمی‌توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند.
حالا یا هرگز!
بعضی نوجوانان عقیده دارند، تا زمانی که جوانند باید هرآنچه که می‌توانند تجربه کنند: "یا حالا، یا هرگز!". برای همین فکر می‌کنند اگر مواد روان‌گردان را قبل از آغاز بزرگسالی که دوره‌ی مسئولیت‌پذیری است، مصرف نکنند از غافله عقب می‌مانند.
سابقه خانوادگی
در خانواده‌هایی که یک یا چند نفر از اعضا به الکل یا موادمخدر اعتیاد دارند، احتمال اعتیاد نوجوانان بسیار بیشتر است.
هرچند که تصمیمات اشتباه بخش جدانشدنی دوران نوجوانی است، اما به یاد داشته باشید که در نهایت تصمیم گیرنده خودتان هستید، و اگر اعتیاد را راه‌حلی برای بیشتر شدن اعتماد به نفس یا فرار از دام افسردگی بدایند، در نهایت خودتان در منجلاب آن گیر می‌افتید.
اما هیچ وقت برای بازگشت از راه اشتباه دیر نیست. اولین قدم می‌تواند مراجعه به یک مشاور باشد تا از نظر روحی برای ترک آماده شوید.

افسردگی و چاقی بین جوانان ایرانی

اعلام کرد

آمار چاقی و لاغری جوانان ایرانی/ افسردگی در 1.5 درصد جوانان کشور

کاهش وزن چاقی
رئیس گروه سلامت جوانان، نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت ضمن ارایه آماری از وضعیت سلامت جوانان در کشور و با اشاره به آمار 1.5 درصدی افسردگی در جوانان، بر لزوم حمایت سیاست‌گذاران از برنامه‌های تدوین شده در جهت سلامت جوانان از جمله کاهش مرگ و میر به دلیل حوادث ترافیکی تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر گلایل اردلان در نشستی خبری که به مناسب هفته جوان برگزار شد، با تاکید بر لزوم توجه به اسناد بالا دستی کشور و در صدر آنها قانون اساسی کشور، گفت:حفظ و سلامت کلیه آحاد جامعه بویژه جوانان بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. گروه جوانان ۲۱ درصد جمعیت ما را تشکیل می‌دهند و در گروه سنی ۱۸ الی ۲۹ سال قرار دارند.
وی افزود: تا قبل از سال ۹۲ و پیش از نظام ادغام یافته، برای ارائه خدمات و بسته‌های ویژه خدماتی بستری وجود نداشت که خوشبختانه در حال حاضر توجه ویژه‌ای به آن می‌شود.
وی با اشاره به شعار سازمان بهداشت جهانی در ارایه خدمات بهداشتی و درمانی و مبنای ایران در ارایه این خدمات، افزود: از آنجا که جوانان نسبت به سایر گروه‌های سنی وضعیت جسمانی بهتری دارند، از نظر بهداشتی و اجتماعی از خود غافل‌اند. بر همین اساس پکیج‌های ارائه خدمات ما در دو سطح پزشکی و غیر پزشکی در حال خدمت رسانی هستند و این خدمات در بحث‌های روانشناسی نیز بسیار کامل و جامع ارایه می‌شوند.
اردلان افزود: برمبنای ارزیابی‌های صورت گرفته بر روی ۲۰۰ هزار جوان؛ هشت درصد آنها شاخص توده بدنی کمتر از ۱۸ درصد داشتند که لاغر بودند، ۱۸ درصد شاخص توده بدنی بین ۲۵ تا ۲۹.۹ داشتند که اضافه وزن داشتند و ۷.۰۷ شاخص توده بدنی بالاتر از ۳۰ درصد داشتند که چاق محسوب می‌شوند.
رییس گروه سلامت جوانان، نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت همچنین با تاکید بر رعایت سبک تغذیه سالم، ادامه داد: دانشجویان خوابگاهی به دلیل کمبود وقت و امکانات، اقدام به مصرف بیشتر فست فودها و غذاهای ناسالم می‌کنند که این دست غذاها به دلیل کالری بالا و چرب بودن، یکی از عوامل اصلی در بروز چاقی هستند. همچنین عدم فرهنگسازی و سبک زندکی ناسالم در شیوع این قبیل بیماری‌های غیرواگیر نقش چشمگیری دارد؛ تا جایی که در سال ۹۱ با بررسی نوجوانان دریافتیم که هفت درصد از نوجوانان ایرانی دارای کبد چرب هستند.
وی افزود: ۴۷ درصد جوانان فعالیت فیزیکی کمتر از ۱.۵ ساعت دارند و ۳۲ درصد فعالیت فیزیکی ۱.۵ ساعت یا بیشتر دارند. بنابراین یکی از اقدامات ما باید در جهت افزایش این ساعات فعالیت  و تحرک فیزیکی جوانان باشد.
اردلان در ادامه با استناد به مطالعات صورت گرفته، در خصوص اختلالات روانی در جوانان گفت: حدود ۱.۵ درصد جوانان افسردگی، ۰/۵ درصد اختلال دو قطبی، ۰/۷ درصد صرع و ۰/۷ درصد اقدام به پرخاشگری دارند که به روانشناس ارجاع داده شده‌اند. همچنین چهار درصد از جوانان حداقل یکی از انواع تنباکو، ۰/۷ درصد ترکیبات افیونی، ۲درصد قرص آرامبخش و ۳ درصد اقدام به مصرف نوشیدنی‌های الکلی کرده‌اند. در کنار آمار یاد شده اما نمی‌توان از آن دسته از دانشجویانی که شب‌های امتحان اقدام به مصرف ریتالین می‌کنند، غافل بود. مصرف این قرص علاوه بر عواقبی مانند اختلال در تمرکز، حتی می‌تواند منجر به مرگ فرد شود.
اردلان در پایان در خصوص حمایت سیاست‌گذاران از برنامه‌های تدوین شده در جهت سلامت جوانان ابراز امیدواری کرد و افزود: با وجود محدودیت‌های موجود در منابع مالی و انسانی امیدواریم بتوانیم در خصوص مشکلات جوانان از جمله مرگ آنان بر اساس حوادث ترافیکی که بالاترین آمار مرگ و میر میان جوانان را به خود اختصاص می‌دهد و سایر مشکلات، خدمات جامع‌تری ارائه دهیم تا پس از اقدامات صورت گرفته توسط ما، گزارشات به شورای عالی قضایی برای تدوین دستورات لازم ارائه شود.

پذیرش ۷۵۹ کودک کار و خیابانی در بهزیستی یزد

مدیرکل بهزیستی استان یزد به ایلنا خبر داد:

مدیرکل بهزیستی استان یزد گفت: 759 کودک کار و خیابانی از سال 92 تا پایان سال 97 در مراکز بهزیستی پذیرش شدند.
جلیل عفتی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص ساماندهی کودکان کار و خیابانی توسط این سازمان اظهار داشت: سال گذشته 169 نفر ساماندهی شده اند که از این تعداد 87 کودک در مرکز شبانه روزی و 82 کودک در مرکز روزانه کودکان خدمات دریافت کرده اند.
وی با بیان اینکه  85 درصد کودکان پذیرش شده در سال 97 از اتباع خارجی هستند، ادامه داد: 25 درصد از کودکان مذکور نیز اتباع فاقد کارت اقامت شبانه روزی و بدون مجوز تشکیل می دهند.
مدیرکل بهزیستی استان یزد با بیان اینکه گروه سنی کودکان پسر بین 6 تا 17 سال است، اضافه کرد: تعداد دختران پذیرش شده در مرکز روزانه کودکان خیابانی 32 نفر و در گروه سنی 8 تا 13 سال است.
عفتی توانمندسازی کودکان و خانواده های آنها  با توجه به نیازهای کودکان را از هداف مهم بهزیستی در ساماندهی کودکان کار و خیابانی ذکر کرد و اظهار داشت: پرداخت هزینه‌های تحصیلی، ودیعه مسکن، بهبود تغذیه و پوشاک و هزینه های درمانی کودکان و خانواده های آنان از دیگر اهدافی است که بهزیستی در ساماندهی کودکان کار و خیابانی دنبال می کند.
این مقام مسئول با بیان اینکه ساماندهی کودکان کار و خیابانی از سال 82 در استان یزد آغاز شده است، عنوان کرد: سال 82 مرکز شبانه روزی کودکان کار و خیابانی بهزیستی فعالیت خود را با ارائه خدمات تخصصی و مراقبتی به کودکان در قالب بخش دولتی آغاز کرد و از سال 1389 این فعالیت به مؤسسات خیریه و غیر انتفاعی واگذار شد.
وی افزود: از سال 95 دو مرکز روزانه حمایتی- آموزشی کودک و خانواده آشیانه باران یزد و مرکز شبانه روزی ترنم باران به ارائه خدمات تخصصی می پردازند.
مدیرکل بهزیستی یزد با اشاره به چالش‌های پیش روی بهزیستی در ساماندهی کودکان کار و خیابانی گفت: طبق دستورالعمل اجرایی کودکان خیابانی سازمان بهزیستی کشور، کودکان خیابانی اتباع بیگانه در صورت ارائه کارت اقامت می‌توانند در مراکز بهزیستی پذیرش شوند در غیر اینصورت ظرف 24 ساعت باید به اداره اتباع بیگانه ارجاع شوند .
وی با تاکید بر اینکه 90 درصد از کودکان پذیرش شده در بهزیستی فاقد کارت اقامت هستند، به ایلنا گفت: این در حالی است که اداره اتباع دستورالعمل و یا بخشنامه ای جهت پذیرش کودکان زیر 18 سال فاقد کارت اقامت ندارد، لذا از پذیرش کودکان مذکور خودداری می کند. 
مدیرکل بهزیستی استان یزد، عدم تخصیص اعتبارات استانی و کشوری به کودکان فاقد کارت هویت، آوارگی کودکان اتباع بدون کارت با سنین پایین در خیابان‌ها و چهارراه‌ها و تکدی گری کودکان را از چالش‌های بهزیستی برشمرد و اظهار داشت: متاسفانه این آسیب در جامعه شدت گرفته به طوری که از 759 نفر، 514 کودک در مرکز شبانه روزی کودکان کار و خیابانی و  245 کودک در مرکزحمایتی آموزشی کودک و خانواده خدمات گرفته اند.
وی از دیگر چالش‌ها را بالا بودن هزینه‌های درمانی و فقدان بیمه‌های درمانی به دلیل مجهول الهویه بودن و همچنین عدم پیگیری بیماری کودکان از سوی خانواده های‌شان و بروز بیماری‌های مزمن و معلولیت در آنها برشمرد.

با وجود ۱۳ متولی در حوزه حقوق کودک، اما اطلاعاتی از آن در اختیار نداریم

کد خبر :  ۳۶,۸۳۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۰  ۲۰:۳۳ کد خبر :  ۳۶,۸۳۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۰  ۲۰:۳۳ با وجود ۱۳ متولی در حوزه حقوق کودک، اما اطلاعاتی از آن در اختیار ن...