۱۳۹۹ اردیبهشت ۱۱, پنجشنبه

۲۱۷ کودک کار در قزوین از بهزیستی خدمات می‌گیرند

۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹،‏ ۸:۰۳
کد خبرنگار: 1796
کد خبر: 83770242
 
۰ نفر
 
  •  
  •  
  •  
  •  
۲۱۷ کودک کار در قزوین از بهزیستی خدمات می‌گیرند
قزوین - ایرنا - مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: ۲۱۷ کودک کار و خیابانی شناسایی شده در استان تحت مراقبت و خدمات بهزیستی قرار دارند.
علیرضا وارثی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این کودکان از سوی یک مرکز دولتی شبانه‌روزی و ۲ مرکز غیردولتی روزانه (خانه خورشید و چتر مهربانی) تحت حمایت و خدمات مستمر مراقبتی، آموزشی و بهداشتی قرار دارند.
وی با بیان اینکه رفتار کودکان کار به طور روزانه و هفتگی مورد رصد کارشناسان بهزیستی قرار دارد، اظهار داشت: ۵۵ کودک از خدمات شبانه‌روزی و ۱۶۲ کودک نیز از خدمات روزانه شامل ارایه خدمات مددکاری اجتماعی، روانشناسی، بهداشتی، درمانی، حقوقی و آموزشی بهره‌مند هستند.
وارثی با بیان اینکه شناسایی و جذب کودکان کار و خیابان توسط مراکز غیردولتی و اورژانس اجتماعی صورت می‌پذیرد، تصریح کرد: این کودکان پس از شناسایی با توجه به نیازهای دارای اولویت، به مراکز خدماتی بهزیستی تحت پوشش معرفی می‌شوند.
این مسئول به مرکز روزانه حمایتی آموزشی کودک و خانواده در تاکستان اشاره و یادآور شد: ارایه طرح حمایتی، آموزشی و فرهنگی کودکان کار و خیابان در این شهرستان‌ با حمایت استانداری قزوین از دیگر نقاط قوت در انجام خدمات به این کودکان است.
وارثی در خصوص ارایه خدمات از سوی بهزیستی، افزود: اجرای طرح مهرانه با هدف تهیه و توزیع بسته‌های لوازم التحریر، بررسی مسایل پزشکی و انجام اقدامات مورد نیاز و ضروری پزشکی از جمله واکسیناسیون هپاتیت کودکان کار و خیابان، انجام آزمایشات دوره‌ای بیماری‌های ایدز و هپاتیت و همچنین اجرای اردوهای تفریحی و آموزشی مختص کودکان کار از عمده خدماتی است که در اختیار این کودکان قرار می‌گیرد.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین به انجام خدمات ارایه شده در دوران بیماری کرونا اشاره و تاکید کرد: توزیع ۵۰۰ بسته بهداشتی بین کودکان کار از قبیل ماسک، دستکش، ژل ضدعفونی کننده، مایع ضدعفونی کننده و سایر تجهیزات مورد نیاز با هدف پیشگیری و مقابله با این ویروس از مهم‌ترین موضوعاتی بود که صورت پذیرفت.
 ۱۰ درصد کودکان کار در قزوین دختر و مابقی پسر هستند.

۱۳۹۹ اردیبهشت ۱۰, چهارشنبه

مرگ تلخ کودک ۱۰ ساله در جاده اهواز

مرگ تلخ کودک ۱۰ ساله در جاده اهواز

0
27
مرگ تلخ کودک 10 ساله در جاده اهواز
به گزارش رکنا، رئیس مرکز فوریت های پزشکی آبادان گفت: در پی واژگونی خودروی سمند در محور آبادان به اهواز یک نفر کشته و ۳ نفر مصدوم شدند.

واژگونی خودروی سمند با یک کشته در اهواز

امین منصور رئیس اورژانس و فوریت‌های پزشکی آبادان پیش از ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در آبادان، اظهار کرد: در پی واژگونی یک‌دستگاه خودروی سمند در محور آبادان-اهواز کیلومتر ۴ سه راهی دارخوین به سمت اهواز ۳ نفر مصدوم و یک کودک ۱۰ ساله فوت کرد.

مرگ دردناک کودک ۱۰ ساله در تصادف اهواز

وی افزود: این حادثه شب گذشته اتفاق افتاد که بلافاصله پس از تماس با مرکز فوریت‌های پزشکی دو دستگاه آمبولانس از پایگاه جاده‌ای دارخوین به محل حادثه اعزام و ۲ دقیقه بعد بر بالین مصدومان حاضر شدند که پس از رسیدگی و مداوا، مصدومان را به بیمارستان شهید معرفی زاده شادگان انتقال دادند

ابتلای ۴۴ کودک و نوجوان کردستانی به کرونا و فوت ۳ تن از آن‌ها

کد خبر: ۶۴۹۰۲۳
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۱
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از ابتلای ۳۳ کودک و نوجوان کردستانی به کرونا ویروس خبر داد.
آفتاب‌‌نیوز :
آرزو فلاحی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از ابتلای ۳۳ کودک و نوجوان کردستانی به کرونا ویروس خبر داد و گفت: متاسفانه سه کودک بر اثر ابتلا به کرونا در کردستان فوت کردند.
فلاحی گفت: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون ۵۷ کودک زیر پنج سال مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری شده اند که از این تعداد ۱۱ نفر آن‌ها مبتلا قطعی هستند.
ابتلای ۴۴ کودک و نوجوان کردستانی به کرونا و فوت ۳ تن از آن‌ها
او افزود: همچنین از ابتدای شیوع بیماری کرونا در استان تا امروز تعداد ۵۶ کودک شش تا ۱۸ ساله مشکوک به این ویروس بوده‌اند که از این آمار تست ۳۳ نفر آنان مثبت بوده است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستانیادآور شد: از تعداد ۳۳ کودک و نوجوان مبتلا به کرونا در استان از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون دو نوجوان ۱۳ ساله و یک کودک دو ساله فوت شده‌اند.

مرگ تلخ ۳ کودک کرونایی در کردستان

مرگ تلخ ۳ کودک کرونایی در کردستان


مرگ تلخ 3 کودک کرونایی در کردستان
به گزارش رکنا، آرزو فلاحی گفت: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون ۵۷ کودک زیر پنج سال مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند که از این تعداد ۱۱ نفر آن‌ها مبتلای قطعی هستند.

ابتلای ۳۳ کودک و نوجوان کردستانی به کرونا/ ۳ کودک فوت کردند

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم‌پزشکی کردستان بیان کرد: همچنین از ابتدای شیوع بیماری کرونا در استان تا امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۹ تعداد ۵۶ کودک ۶ تا ۱۸ ساله مشکوک به این ویروس بوده‌اند که از این آمار تست ۳۳ نفر آنان مثبت بوده است.
وی یادآور شد: از تعداد ۳۳ کودک و نوجوان مبتلا به کرونا در استان از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون دو نوجوان ۱۳ ساله و یک کودک دو ساله فوت شده‌اند.

۱۳۹۹ اردیبهشت ۲, سه‌شنبه

شایان سعیدپور، کودک مجرم متهم به قتل، اعدام شد

شایان سعیدپور، کودک مجرم متهم به قتل، اعدام شد

Shayan Saeedpour Iran jugendlicher Straftäter hingerichtet EINSCHRÄNKUNG

به نوشته سایت‌های حقوق بشری، شایان سعیدپور که در سال ۱۳۹۴ و در حالی که کمتر از ۱۸ سال سن داشت، مرتکب قتل و به اعدام محکوم شده بود، اجرا شده است. او در جریان شورش زندان سقز موفق به فرار شد ولی مجددا بازداشت شد.

به گزارش سایت حقوق بشری "هه‌نگاو"، شایان سعیدپور، کە ۵ سال پیش مرتکب قتل و بە اعدام محکوم شدە بود، بامداد روز سەشنبە ٢ اردیبهشت ٩٩ (٢١ آوریل ٢٠٢٠)، در زندان مرکزی سقز اعدام شده است. به نوشته "هه‌نگاو" خانواداه شایان سعیدپور روز گذشته، با او در زندان سقز دیدار کرده‌است.
به نوشته سایت‌های حقوق بشری، سعیدپور در مردادماه سال ۱۳۹۴، در حالی که کمتر از ۱۸ سال سن داشت، به اتهام قتل عمد در طی یک نزاع بازداشت و به اعدام محکوم شد. دیوان عالی کشور این حکم را در سال ۱۳۹۵ تأیید کرد.
از روز گذشته (۲۰ آوریل/یکم اردیبهشت) دیگر سایت‌های حقوق بشری ایران نسبت به خطر اعدام یک "کودک-مجرم" اخطار داده بودند. در این ارتباط "هرانا" (ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران) هم روز گذشته خبر "انتقال دست‌کم ۷ زندانی از جمله شایان سعیدپور جهت اجرای حکم اعدام در زندان سنندج" را منتشر کرد و از آخرین دیدار خانواده با او نوشت.
شبکه حقوق بشر کردستان نیز روز گذشته به نقل از صلاح سعیدپور، پدر این زندانی نوشت: «امروز توانستیم شایان را در زندان ملاقات کنیم. او را به سلول انفرادی منتقل کرده‌اند و گفته‌اند که حکمش فردا اجرا خواهد شد.»
این زندانی محکوم به اعدام، در جریان شورش زندان سقز از این زندان فرار کرد و دوباره توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
در پی شورش زندانیان زندان سقز در هشتم فرودین ماه امسال، تقریبا ۸۰ زندانی از این زندان فرار کردند. این زندانیان پس از چندی دوباره بازداشت شدند. 
سایت حقوق بشر ایران(IHR)، روز گذشته نوشت: «شایان پس از بازداشت، به زندان مرکزی سنندج منتقل شد و قرار بود حکم اعدام در این زندان به اجرا درآید. به نظر می‌رسد علت اینکه مسئولان تصمیم به اجرای حکم گرفته‌اند نیز فرار وی از زندان بوده باشد.»
به نوشته "هرانا"، پیش‌تر حکم اعدام مصطفی سلیمی، دیگر زندانی محکوم به اعدام نیز همین ترتیب اجرا شده بود.
شبکه حقوق بشر کردستان، روز گذشته به نقل از پدر شایان از تلاش‌های خانواده و جمعی از شهروندان سقز برای کسب رضایت خانواده مقتول نوشت و افزود: «دادستان سقز روی اجرای این حکم پافشاری می‌کند و حتی در تماس با خانواده مقتول از آنها خواسته است تا رضایت ندهند.»

۱۳۹۹ اردیبهشت ۱, دوشنبه

سازمان حقوق بشر ایران: اعدام قریب‌الوقوع 'کودک‌مجرمی' که از زندان سقز فرار کرده بود

سازمان حقوق بشر ایران گزارش داد یک «کودک-‌مجرم» به نام شایان سعیدپور قرار است روز سه‌شنبه دوم اردیبهشت در زندان سنندج اعدام شود. با وجود ادامه بحران کرونا در سراسر ایران، اجرای مجازات مرگ (اعدام) همچنان در دستور کار قوه قضائیه است. 
کنش اعتراضی در واکنش به اعدام نوجوان در ایران
سازمان حقوق بشر ایران مستقر در نروژ، با انتشار گزارشی از برنامه‌ریزی مسئولان قضایی شهرستان سنندج در استان کردستان برای اعدام شایان سعیدپور خبر داد. سعیدپور متهم به «قتل عمد» است در زمانی که کمتر از ۱۸ سال داشته است. او در سال ۹۴ به دنبال وقوع یک قتل در یک نزاع بازداشت و سپس به اعدام محکوم شد.
در گزارش سازمان حقوق بشر ایران به نقل از یکی از نزدیکان شایان سعیدپور آمده است:
«بعد از یک سال و ۱۰ ماه، شایان را برای تعیین رشد عقلی به پزشکی قانونی بردند و پزشکی قانونی تنها یک سوال از وی پرسید و تایید کرد شایان در هنگام وقوع جرم به سن قانونی نرسیده اما به سن رشد رسیده بوده.»
به گفته این منبع نزدیک، شایان از بیماری حاد روانی رنج می‌برد و از دی ماه سال ۱۳۹۳ تحت نظر روان‌پزشک بوده است.
در سال‌های اخیر بسیاری از نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر ضمن محکوم کردن صدور و اجرای حکم اعدام برای نوجوانان، اعلام کرده‌اند که پزشکان وابسته به سازمان پزشکی قانونی در نقض مداوم حق حیات کودکان در ایران سهیم و مسئول هستند.
در واقع پزشکان شاغل در پزشکی قانونی با ارائه نظریات مربوط به «رشد و کمال عقل» نوجوانان که بعدا توسط دادگاه‌ها برای صدور احکام اعدام مورد استناد قرار می‌گیرند، عملاً به طور موثر اعدام افرادی که در زمان جرم زیر ۱۸ سال سن داشته‌اند را تسهیل می‌کنند.
شایان سعیدپور، متولد ۳۰ شهریور ماه ۱۳۷۶ است و قتلی که او به اتهام ارتکاب آن به اعدام محکوم شده در تاریخ ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ اتفاق افتاده است. او متهم است که یک شهروند اهل سقز را بە قتل رساندە و از زمان وقوع این قتل در زندان است.
روند اجرای حکم اعدام او یک بار دیگر در اسفند ماه سال ۹۷ به جریان افتاده بود و سازمان عفو بین‌الملل در مورد احتمال اعدام قریب‌الوقوع او هشدار داده بود: هشدار عفو بین‌الملل درباره احتمال اعدام قریب‌الوقوع سه «کودک-مجرم» در ایران
سازمان حقوق بشر ایران اما در بیانیه خود نوشته است شایان سعیدپور در پی شورش در زندان سقز در تاریخ ۸ فروردین ‌ماه به همراه حدود ۸۰ زندانی دیگر از این زندان فرار کرده بود که پس از مدتی مجددا بازداشت شد. او پس از بازداشت به زندان مرکزی سنندج منتقل شد و قرار است حکم اعدام در این زندان به اجرا درآید.
به نظر می‌رسد علت اینکه مسئولان تصمیم به اجرای حکم گرفته‌اند فرار او از زندان بوده باشد.
به ‌دنبال شیوع کرونا در زندان سقز و کمبود امکانات بهداشتی و پزشکی، شمار زیادی از افراد محبوس در این زندان موفق شدند با شکستن درهای خروجی، فرار کنند.
هم‌زمان شهروندان سقزی در شبکه‌های اجتماعی از محاصره شهر توسط نیروهای امنیتی خبر دادند.
به ‌نظر می‌رسد مقامات قضایی ایران به دنبال شیوع ویروس کرونا در زندان‌ها و ناتوانی مسئولان زندان‌ها از مدیریت این بحران، در صدد هستند تا بخشی از احکام اعدام صادر شده علیه زندانیان را سریع‌تر به اجرا درآورند.
صبح روز شنبه ۲۳ فروردین ماه نیز مصطفی سلیمی، زندانی سیاسی ۵۱ ساله و یکی دیگر از زندانیانی که از زندان سقز فرار کرده بود و مجددا بازداشت شده بود، اعدام شد.
کنوانسیون بین‌المللی حقوق کودک اما دولت‌های عضو را از اعدام کودکان به ‌شدت منع کرده است.
حکومت جمهوری اسلامی ایران در اسفند ماه سال ۱۳۷۲ با استناد به قانون «اجازه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حقوق کودک» و با تصویب مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان رسماً این کنوانسیون را پذیرفته است.
بر اساس ماده یک این کنوانسیون، به هر انسان کمتر از ۱۸ سال، «کودک» گفته می‌شود.

  • در همین زمینه

۱۳۹۹ فروردین ۳۱, یکشنبه

کرونا در تعقیب کودکان خیابانی/ 133 کودک کار زیر 18 سال در کُردستان وجود دارد

گروه: استان کردستان
ساعت: 10:43منتشر شده در مورخ: 1399/01/31شناسه خبر: 1600828

کرونا در تعقیب کودکان خیابانی/ 133 کودک کار زیر 18 سال در کُردستان وجود دارد

کرونا در تعقیب کودکان خیابانی/ 133 کودک کار زیر 18 سال در کُردستان وجود دارد
هر چند میزان مرگ و میر کودکان کار در کردستان به ثبت نرسیده است اما این کودکان با توجه به مواردی که عنوان می شود به راختی می توانند ناقل این ویروس باشند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از کردتودی، سر چهار راه های بعضی از مسیرهای شهر سنندج از جمله خیابان فردوسی را کی طی می کنیم پسرهای 10 تا 13 ساله در خیابان با در دست داشتن دستمال کاغذی هایی می خواهند آنها را به فروش برسانند، خستگی از چهره شان نمایان است و با توجه به وجود هشدارهای فراوان در خصوص رعایت نکات بهداشتی در مورد کرونا اما متاسفانه هیچ نوع نکات بهداشتی را رعایت نکرده اند و اگر اینطور ادامه دهند متاسفانه احتمال ابتلا شدن آنها به این ویروس کرونا جدی می باشد.
نباید از موضوع کودکان خیابانی غافل شد
یکی از شهروندان سنندجی می گوید: هر روزه من مسیر چهار راه فردوسی تا میدان بسیج سنندج را کی طی می کنم متاسفانه شاهد هستم که کودکانی با در دست داشتن بسته های آدامس و یا دستمال کاغذی در حال فروش آن هستند و چهره  و کار انها در این سن دل هر دردمندی را به درد می آورد اما برای همه شهروندان این جای سوال است که جمع‌آوری و ساماندهی این قشر کودکان مورد غفلت دستگاه‌های مسوول قرار گرفته و هر چند هر سال دستگاه‌ها از جمع آوری و ساماندهی آنها سخن می‌گویند، اما متاسفانه همچنان شاهد فعالیت آنها هستیم و می‌طلبد یک بار برای همیشه دستگاه ها به وظیفه خود عمل کرده و نسبت به ساماندهی آنها اقدام کنند.
وی یادآور شد: شرایط فعلی کشور مانند گذشته نیست و نباید و از موضوع کودکان خیابانی غافل شد زیرا ویروس کرونا با هیچ کس شوخی ندارد و در صورت عدم مراقبت بهداشتی، یک فرد آلوده می تواند صدها نفر را مبتلا کند.
کودکان کار می توانند ناقل ویروس کرونا باشند
بهار شافعی کارشناس روانشناسی بالینی در گفتگو با خبرنگار کردتودی عنوان کرد: کودکان کار و خیابان بی دفاع ترین افراد در برابر این بیماری به شمار می روند و بدون داشتن امکانات اولیه بهداشتی و پیشگیرانه در برابر کرونا مانند ماسک و دستکش در خیابان ها و معابر شهربه دست فروشی یا در سطل های زباله بدنبال جمع کردن ضایعات هستند.
معضل کودکان کار و خیابان علاوه بر آسیبی که به خود کودکان و خانواده هایشان وارد می‌کند، آزردگی شدید روحی و روانی شهروندان را نیز موجب شده و با توجه به شیوع کرونا خطر انتشار بیشتر این ویروس را نیز به همراه داشته است.
وی افزود: هر چند میزان مرگ و میر کودکان کار در کردستان به ثبت نرسیده است اما این کودکان با توجه به مواردی که عنوان می شود به راختی می توانند ناقل این ویروس باشند.
شافعی خاطر نشان کرد: از اینرو اگر چنین اقشار و گروه‌هایی مورد حمایت و پشتیبانی جدی و سیستماتیک قرار نگیرند، خود به کانون پرخطری برای گسترش و شیوع این بیماری تبدیل و سبب وارد آمدن صدمات انسانی، اجتماعی و اقتصادی جبران‌ناپذیری به کل جامعه خواهند شد. 
وی ادامه داد: در میان این گروه‌ها و اقشار که نیازمند توجه و حمایت فوری هستند، کودکان کار به دلایل مختلفی اقتصادی، اجتماعی، و فرهنگی شاید در صدر گروه‌هایی قرار دارند که باید در اولویت اول برخورداری از طرح‌های حمایتی قرار گیرند.
این روانشناس بالینی تاکید کرد: در این شرایط باید مسوولان نهادهای حمایتی و بهداشتی، فعالان مدنی، انجمن‌ها و خیرین با تهیه بسته‌های مواد غذایی و مواد بهداشتی ضمن ارتباط با این کودکان و خانواده‌های آنها علاوه بر حمایت‌های مادی آموزش‌های لازم را برای مدیریت این شرایط در اختیار آنان قرار دهند و کودکانی که سرپناهی ندارند با ارجاع آنها به خانه‌های امن و حمایت‌های مادی و بهداشتی از آنها می‌توان تا حدی از رنجشان کاست اگر چه همه می‌دانیم مداخلات پایدارتری در این زمینه لازم است.
133 کودک کار زیر 18 سال در کُردستان وجود دارد
 محسن شجاعی معاون امور اجتماعی بهزیستی استان کردستان نیز در گفتگو با خبرنگار کردتودی عنوان کرد: 13 مرکز کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در استان کردستان وجود دارد که 12 مرکز آن با کمک موسسات خیریه و با همکاری سازمان بهزیستی فعالیت می کنند.
وی افزود: در این ایام با توجه به شیوع ویروس کرونا در خیابان، با کمک های مادی بسته های غذایی و بهداشتی توزیع شد و خانواده‌ها را اقناع کرده‌ایم که حتی‌الامکان از ورود کودکان به خیابان جلوگیری کنند اما متاسفانه به طور میانگین روزانه شاهد حضور تعدادی از کودکان در سرچهارراه‌ها و خیابان‌های سطح شهر هستیم.

وی گفت: در حال حاضر در استان کردستان 133 کودک کار زیر 18 سال وجود دارد که براساس مصوبه شورای عالی فرهنگی تمام این کودکان ساماندهی شده اند که چهار نفر از آنها نیز دختر هستند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کردستان با بیان  اینکه خیابان کانون آسیب برای کودکان کار است، افزود: خیابان جای کودکان نیست و اولویت اصلی ما بازگرداندن این افراد به کلاس درس و کانون خانواده است.

۱۳۹۹ فروردین ۳۰, شنبه

۱۶۰۰ پک بهداشتی میان کودکان کار استان البرز توزیع شد

۱۶۰۰ پک بهداشتی میان کودکان کار استان البرز توزیع شد

کودکان کار
کرج (پانا) - مدیرکل بهزیستی استان البرز از توزیع هزار و ۶۰۰ پک بهداشتی میان کودکان کار استان خبر داد.
به گزارش مهر، اسدالله حیدری ضمن تشریح فعالیت اداره کل بهزیستی با توجه به شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: اورژانس اجتماعی برای آموزش کودکان کار برنامه‌هایی را اجرا می‌کنند.
وی به توزیع هزار و ۶۰۰ پک بهداشتی میان کودکان کار در استان اشاره کرد و گفت: بالغ بر ۸۰۰ کودک در روزهای نخست شناسایی و آموزش داده شد و پک های بهداشتی در اختیارشان قرار گرفت.
حیدری در بخش دیگری به واریز سرانه برای سالمندان اشاره کرد و افزود: به ازای هر نفر ۵۰۰ هزار تومان واریز شده است علاوه بر این اقلام بهداشتی از جمله دستکش و ماسک و مواد ضدعفونی نیز فراهم و در اختیارشان قرار گرفته است.
وی با تأکید بر اجرای پروتکل‌های دقیق برای سالمندان و حضور تیم نظارت بر اجرای این پروتکل‌ها به دلیل آسیب پذیری جدی این قشر در برابر کرونا، تصریح کرد: این اقدامات برای محافظت از این عزیزان انجام می شود.
مدیرکل بهزیستی استان البرز در ادامه به مراکز نگهداری کودکان بد سرپرست و بی سرپرست و همچنین فاقد سرپرست اشاره کرد و گفت: رفت و آمدها کنترل می‌شود، مرخصی‌ها و بازدیدها لغو شده و حمایت‌های لازم برای اینکه از خودشان مراقبت کنند صورت گرفته است.

دستگیری تشکل‌های مردم‌نهاد از کودکان فرودست

كدخبر: ۵۰۰۳۲
تاريخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۵
print نسخه چاپي
send ارسال به دوستان
رفع بحران کرونا نیاز به همدلی و همراهی دارد
دستگیری تشکل‌های مردم‌نهاد از کودکان فرودست
انجمن یاری کودکان در معرض خطر با جمع‌آوری کمک‌های مردمی قصد دارد از کودکان خانواده‌های نیازمند حمایت کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها در بحران کرونا، کودکان هستند؛ به خصوص کودکان کار و خیابان که به دلیل فقدان نهاد خانواده، در معرض آسیب‌های هر روزه قرار دارند.

انجمن یاری کودکان در معرض خطر به عنوان یک تشکل مردم نهادِ حقوق کودکان، قصد دارد با جمع‌آوری کمک‌های مردمی از کودکان نیازمندِ بی‌سرپرست یا بدسرپرست حمایت مالی کند.

به گفته‌ی اعضای این انجمن، رفع بحران کرونا، نیاز به حمایت و همدلی دارد و اگر پیش از این، در راستای زدودن فقر و کار کودکان اقدامات عاجل صورت می‌گرفت، وضعیت کودکان در بحران کرونا، تا این اندازه نگران‌کننده نمی‌شد.

آنها تاکید کرده‌اند:  ضمن تاکید همیشگی به وظیفه نهادهای حاکمیتی و مطالبه‌گری در عرصه عمومی به همراهی و حمایت جمعی نیازمندیم.

۱۳۹۹ فروردین ۲۳, شنبه

خودکشی دختر ۱۲ ساله در ایلام

 کدخبر: 986697 ارسال به دیگران پرینت
خودکشی دختر ۱۲ ساله در ایلام

خودکشی دختر ۱۲ ساله در ایلام

دختر بچه ۱۲ ساله دریکی ازشهرستانهای ایلام به خاطر فقر مالی خودکشی کرد
به گزارش برنا از ایلام ؛ این کودک در یکی از مناطق بشدت محروم استان ایلام به علت فقر مالی و نداشتن لباس عید خودکشی کرده و جان سپرده است
 پدر این دختر بچه معلول است و به همراه ۵ عضو خانواده در فضایی ۱۲ متری در فقر مطلق زندگی می کنند.
 #ورود دادستان ایلام به موضوع خودکشی دختربچه#
خسروی زاد دادستان ایلام درمورد این حادثه گفت:خودکشی دختر ۱۲ ساله بدلیل فقر به هیچ وجه قابل قبول نیست. در تماس با مدیرکل بهزیستی از وی خواستم شخصا به روستای مورد نظر رفته و گزارشی از وضعیت این خانواده و نیازهای آنان ارائه دهد.
نهادهای حمایتی موظف هستند بصورت مداوم وضعیت چنین خانواده‌هایی را مورد بررسی قرار داده تا از بروز چنین فجایعی پیشگیری کنند.
 ابتدا بهزیستی موظف است نیازهای این خانواده را تامین کند در صورت نیاز سازوکاری جهت کمک به این خانواده به رسانه‌ها ارائه میشود تا در اختیار خیرینی که قصد کمک به آنها را دارند قرار دهند.

افزایش کودک آزاری نسبت به قبل از دوران کرونا

کد خبر: ۵۸۱۶۸۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۲ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۹
رکنا: کودک آزاری در دوره کرونایی چقدر می تواند افزایش آماری یافته باشد، پژوهشگر آسیب های اجتماعی در این خصوص توضیح داد.
محمدرضا محبوب فر پژوهشگر آسیب های اجتماعی، درباره این وضعیت کودک آزاری در شرایط کرونایی چگونه بوده است گفت : قرنطینه خانگی شرایط خاص خود را دارد . انسان ها به آن عادت نداشته و دراین شرایط قرار نداشتند. حال در یک وضعیت اضطرار در این موقعیت قرار گرفته اند . آمارها از افزایش اختلافات خانوادگی در قرنطینه های خانگی خبر می دهد. خشونت علیه زنان، خشونت علیه مردان و به ویژه خشونت علیه کودکان خود را نشان داده است.
وی ادامه داد: طی مدتی که مردم در خانه بسر می برند کودک آزاری افزایش چشم گیری داشته که با توجه به کشمکش های زوجین این شرایط به کودکان نیز تسری پیدا کرده است.
۵ برابر شدن کودک آزاری نسبت به قبل از کرونا
محبوب فر درباره درصد افزایش کودک آزاری در دروه کرونایی نسبت به پیش از آن در کشور گفت: متاسفانه درصد کودک آزاری در کشور نسبت به قبل از شیوع کرونا نزدیک ۵ برابر افزایش داشته است.
این پژوهشگر آسیب های اجتماعی با بیان اینکه نزدیک ۲۴ میلیون نفر فقط بر اساس آمار رسمی حاشیه نشین هستند اظهار کرد: مسئله ای که وجود دارد این است که بر اساس آمار غیر رسمی ۳۲ میلیون نفر حاشیه نشین وجود دارد که نزدیک ۱۰ میلیون نفر از آنها در استان تهران حضور دارند که بیشترشان درد نان دارند و کارگر روزمزد هستند بنابراین در این شرایط اگر از خانه خود خارج نشوند با مشکل معیشت روبرو خواهند شد.
او اضافه کرد: وقتی این جمعیت گسترده حاشیه نشین را که در تامین نخستین نیاز های زندگی خود مشکل دارند در خانه نگه می داریم طبیعی است که حاصلی جز افزایش بروز انواع خشونت ها نخواهد داشت.
ضرب و شتم از سوی والدین به صورت مداوم شده است
محبوب فر درباره قالب های خشونت علیه کودکان تصریح کرد: پیش از کرونا بیشتر خشونت ها در قالب خشونت فیزیکی و حتی تعرض بودند که امروز نیز همان ها وجود دارد با این تفاوت که امروزه از طرف والدین ضرب و شتم کودکان به صورت مداوم تکرار می شود. آمار کودک آزاری آنقدر وسیع است که سازمان بهزیستی و اورژانس اجتماعی شماره تلفن اعلام کرده و از شهروندان درخواست کرده که در صورت وقوع چنین اتفاق هایی تماس بگیرند تا پیشگیری های لازم صورت بگیرد.
افراد خشونت علیه کودکان را به بهزیستی و اورژانش اجتماعی خبر بدهند
این آسیب شناس اجتماعی گفت: همه افراد جامعه امروز باید فعال باشند و در صورت دیدن خشونت ها آن را به اطلاع مراکز ذی ربط به خصوص بهزیستی و اورژانس اجتماعی خبر بدهند چراکه اگر این روند فعلی ادامه دار شود و مشکلات اقتصادی نیز به آن اضافه شود بدون شک آمارها افزایش چشم گیر خواهد داشت کمااینکه بیشتر خشونت های کنونی حاصل کشمکش های خانوادگی به دلیل افزایش مشکلاتی اقتصادی است.
آموزش در شرایط قرنطینه را به مردم بدهید
او در پایان تاکید کرد: نیاز است که از سوی مراجع دولتی و غیر دولتی مانند سازمان های مردم نهاد، آموزش مهارت های زندگی به مردم صورت بگیرد تا اعضای خانواده بدانند که در چنین شرایط بحرانی چه باید انجام دهند.

با وجود ۱۳ متولی در حوزه حقوق کودک، اما اطلاعاتی از آن در اختیار نداریم

کد خبر :  ۳۶,۸۳۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۰  ۲۰:۳۳ کد خبر :  ۳۶,۸۳۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۰  ۲۰:۳۳ با وجود ۱۳ متولی در حوزه حقوق کودک، اما اطلاعاتی از آن در اختیار ن...