۱۳۹۷ آبان ۲۳, چهارشنبه

واکنش جهانی به نقض گسترده ی حقوق بشر در ایران


۴۰ سازمان حقوق بشری در بیانیه‌ای مشترک خطاب به اعضای دائم مجمع عمومی سازمان ملل، خواستار تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا در مورد وضعیت حقوق بشر ایران شدند.

سازمان‌های امضاکننده بیانیه حمایت از تصویب قطعنامه سازمان ملل در مورد نقض حقوق بشر در ایران، با ابراز نگرانی درباره ادامه صدور و اجرای گسترده احکام اعدام در قوه قضاییه جمهوری اسلامی، از در نظر گرفته شدن این مجازات برای اتهام‌های مبهمی همچون «محاربه»، «فساد فی‌الارض» و …. و هم‌چنین برای رفتار جنسی هم‌جنس‌گرایانه (مبتنی بر رضایت طرفین) و خارج از ازدواج که حتی نباید به عنوان جرم شناخته شوند، انتقاد کردند.


ادامه صدور حکم اعدام برای افرادی که در زمان ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال دارند از دیگر مواردی‌ست که در این بیانیه به آن پرداخته شده است.

در بخشی از این بیانیه با اشاره به افزایش سرکوب معترضان، روزنامه‌نگاران و کاربران رسانه‌های اجتماعی پس از اعتراضات دی‌ماه ۱۳۹۶ آمده است: «مقامات ایرانی سرکوب آزادی بیان و آزادی تجمعات مسالمت‌آمیز را تشدید و صدها نفر را با اتهام‌های مبهم و گسترده امنیتی زندانی کرده‌اند. از جمله افرادی که هدف این سرکوب‌ها قرار گرفته‌اند می‌توان به خبرنگاران، دانشجویان، نویسندگان، فعالان حقوق زنان، فعالان حقوق اقلیت‌ها، فعالان محیط زیست، اتحادیه‌های کارگری، کنشگران ضد اعدام، وکلا و کسانی که در جست‌و‌جوی حقیقت، عدالت و جبران خسارت در مورد اعدام‌های گسترده و ناپدیدشدگان قهری دهه ۶۰ هستند، اشاره کرد.»

در این بیانیه با تاکید بر الزام همراهی مداوم سازمان ملل برای فشار بر جمهوری اسلامی به منظور بهبود وضعیت حقوق بشر، موارد گوناگونی از تبعیض علیه افراد به‌ دلیل جنسیت، مذهب، قومیت، عقاید سیاسی، گرایش جنسی و هویت جنسیتی، ذکر شده است.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «زنان و دختران، تبعیض فراگیری را چه در قانون و چه در زندگی روزمره خود تجربه می‌کنند و هیچ پشتیبانی در مواجه با موارد تحقیر‌آمیز و ظالمانه‌ای چون خشونت خانگی، ازدواج اجباری در سنین پایین و حجاب اجباری ندارند.»

نقض جدی حقوق فعالان قومی عرب، بلوچ، کرد و ترک‌های آذربایجانی، تبعیض نظام‌مند علیه بهاییان و دیگر اقلیت‌های مذهبی شامل نوکیشان مسیحی، پیروان یارسان و مسلمانان سنی مذهب و سرکوب درویشان گنابادی از دیگر مواردی هستند که در این بیانیه به آن‌ها اشاره شده است.

این سازمان‌های حقوق بشری با تاکید بر اینکه ایران به توصیه‌های مهم نهادهای حقوق بشری سازمان ملل برای بهبود وضعیت حقوق بشر عمل نکرده است، ادامه اعمال شکنجه، رفتار غیرانسانی با بازداشت شدگان و صدور مجازات‌های ظالمانه، غیر انسانی و تحقیر‌آمیز مانند شلاق و قطع عضو توسط مقامات قضایی را یاد‌آوری کرده‌اند.

در پایان این بیانیه، با تاکید بر ضرورت توجه مداوم جامعه جهانی برای حصول اطمینان از اینکه ایران به تعهدات حقوق بشری خود عمل می‌‌کند، آمده است: «با حمایت از این قطعنامه حقوق بشری، مجمع عمومی سازمان ملل این پیام محکم را به مقامات ایران می‌رساند که بهبود وضعیت حقوق بشر و احترام به موازین آن یک اولویت است.»

در این بیانیه که به امضای سازمان‌هایی همچون عفو بین‌الملل، دیده‌بان حقوق بشر، بنیاد عبدالرحمن برومند، کمپین حقوق بشر در ایران و … رسیده، از اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواسته شده است از قطعنامه اخیر کمیته سوم حقوق بشر درباره وضعیت حقوق بشر در ایران حمایت کنند.

این قطعنامه در هفتاد و سومین نشست این کمیته و درباره ترویج و حمایت از تلاش‌های حقوق بشری در ایران تصویب شده است.
۲۳آبان۹۷

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

با وجود ۱۳ متولی در حوزه حقوق کودک، اما اطلاعاتی از آن در اختیار نداریم

کد خبر :  ۳۶,۸۳۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۰  ۲۰:۳۳ کد خبر :  ۳۶,۸۳۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۰  ۲۰:۳۳ با وجود ۱۳ متولی در حوزه حقوق کودک، اما اطلاعاتی از آن در اختیار ن...