مدیرکل امور زنان و خانواده آموزش و پرورش اعلام کرد
خراسان شمالی، جزء ۳ استان نخست کشور در ازدواج زودهنگام دختران
مدیر کل امور زنان و خانواده آموزش و پرورش گفت: خراسان شمالی جزء ۳ استان نخست کشور در ازدواج زود هنگام دختران قرار دارد.
به گزارش ایسنا، فرحناز میناییپور در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه فقر اقتصادی و فرهنگی یکی از عواملی است که باعث ازدواج زود هنگام دختران میشود، افزود: این مسئله باید زنگ خطری برای همگان باشد، هدف این نیست که سن ازدواج را افزایش دهیم بلکه هدف توانمند سازی دختران قبل از ازدواج است.
وی افزود: دخترانی که تحصیل مناسب و توانمندی ازدواج را نداشته باشند نمی توانند فرزندان مناسبی نیز تربیت کنند و این مسئله آسیب های اجتماعی زیادی را به دنبال خواهد داشت.
میناییپور اظهار کرد: ۴۲ دانشآموز خراسان شمالی در دوره ابتدایی ازدواج کردند و این امر موجب شده تا از ادامه تحصیل باز بمانند.
به گفته وی تکلیفی برای آموزش و پرورش در این زمینه مشخص نشده است اما برای ما تبدیل به دغدغه شده است و می خواهیم در این زمینه ورود کنیم.
مینایی پور اظهار کرد: تا قبل از انقلاب اسلامی ۴۲ درصد از بانوان سواد داشتند اما در حال حاضر ۹۸ درصد دختران و بانوان ما سواد ابتدایی را دارند و این از ثمره انقلاب اسلامی است.
وی با انتقاد به این مسئله که تمام دستگاه ها از آموزش و پرورش انتظار دارند و گلایه می کنند، ادامه داد: کار کردن در آموزش و پرورش به تنهایی امکان پذیر نیست و باید تمام نهاد ها و افراد به آموزش و پرورش در این راه همراه آموزش و پرورش باشند.
مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: اگر همه افراد که از آموزش و پرورش در دوره تحصیل خدمت گرفته و اکنون صاحب توان و مهارتی شده اند دین خود را به آموزش و پرورش ادا کنند، بسیاری از مشکلات این نهاد حل میشود.
وی گفت: اکنون ۱۴ میلیون دانش آموز در سطح کشور مشغول به تحصیل هستند که هفت میلیون از آنان را دختران تشکیل می دهند.
میناییپور عنوان کرد: در کل کشور چهار میلیون کارمند در حال فعالیت هستند که یک میلیون از آنان بانوان هستند اما به دنبال افزایش این تعداد هستیم تا در بخش های مدیریتی بیشتر از بانوان استفاده شود و هنوز به جایگاه مطلوب در این زمینه نرسیدیم.
وی افزود: در کشور شاهد ظلم تاریخی به زنان هستیم و این قشر بعضا عقب نگاه داشته شده اند اما اکنون تلاش داریم تا رشد و بالندگی زنان در عرصه های مختلف توسعه یابد.
مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش اجرای طرح غربالگری بیماری ویژه زنان، توسعه فعالیت های ورزشی، کادرسازی و پرورش مدیران زن آینده را از جمله طرح های این مدیریت عنوان کرد و گفت: تلاش داریم تا در قالب طرح های کادرسازی، زنان بیش از پیش وارد عرصه تصمیمگیری و تصمیمسازی شوند.
وی با اشاره به اینکه مهارت گفتوگو باید در میان دانش آموزان و خانواده ها افزایش یابد، تصریح کرد: زمانی که برای گفت و گو باید انجام شود هزار و ۵۰۰ کلمه است که اکنون به ۵۰۰ کلمه رسیده است و این خوشایند نمی باشد از همین جهت طرح گفت وگو را پیگیری می کنیم تا انجام شود.
وی اظهار کرد: یکی از علت های کاهش میزان گفت و گو و ارتباط کلامی در خانواده ها، سرگرم شدن اعضای خانواده با گوشی های موبایل و فضای مجازی، مشغله های زیاد والدین و تک فرزندی خانواده ها است.
مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش بیان کرد:در سطح کشور ۱۴ میلیون دانش آموز مشغول به تحصیل هستند که هفت میلیون نفر از آنان را دختران تشکیل میدهند.
در ایران آمار دقیقی از ازدواج کودکان وجود ندارد از آنجا که کودکان آمادگی پذیرش مسئولیت زندگی مشترک را ندارند با بحران های روحی و عاطفی دست و پنجه نرم می کنند.
این مشکلات روحی منجر به فرار و یا طلاق آنها میشود سازمان ملل هر نوع ازدواج زیر ۱۸ سال را ازدواج کودکان عنوان میکند.
ازدواج کودکان از جمله اتفاقاتی است که اخبار آن کمتر شنیده می شود، سازمان یونیسف ازدواج کودکان را از موارد بارز نقض حقوق بشر می داند و آن را خشونت جنسیتی می دانند.
در سال ۶۱ سن ازدواج برای پسران ۱۵ و برای دختران ۹ سال اعلام شد این قانون در سال ۱۳۷۱ برای دختران ۱۳ و برای پسران ۱۵ سال در نظر گرفته شد.
اما هم اکنون در گوشه و کنار کشور شاهد ازدواجهای کودکان هستیم که می توان یکی از دلایل آن را پایبندی خانواده ها به نظام سنتی و قبیله خود عنوان کرد.
بسیاری از قربانیان ازدواج زودهنگام با مشکلاتی از جمله محرومیت در زمینه آموزشی و فرهنگی در بزرگسالی روبرو می شوند زیرا که پیامدهای این ازدواجها بازماندن از تحصیلات است.
دخترانی که زود هنگام ازدواج کرده اند مادرانی خواهند شد که باید فرزندان را تربیت کنند حال آنکه خود این افراد از بسیاری از مهارت های زندگی اجتماعی و فردی محروم بوده اند و کودکی خوبی را احساس نکرده و نداشتند تا بتوانند آن دوران کودکی را برای فرزندان خود تأمین کنند و به وجود آورند و اینگونه است که می تواند الگوی مناسبی برای فرزندان خود باشند.
یکی از مهمترین عواقب ازدواج زودهنگام به خطر افتادن سلامتی مادر در واقع کودک دختر است از دیگر خطرات ازدواج زودهنگام را افزایش تولد نوزادان کم وزن، فشار زیاد برای بارداری، افزایش آسیب پذیری کودک مادر، انزوای اجتماعی، سوءتغذیه، قدکوتاه،خونریزی شدید تر در هنگام زایمان، عدم آگاهی از بهداشت باروری و تنظیم خانواده میتوان نام برد.
بر اساس آخرین آمارهای اعلام شده حدود ۲ هزار بیوه کودک در کشور وجود دارد و این آمار به قدر زیادی تکان دهنده است.
یکی از مشکلات مهمی که وجود دارد مشکلات سقط جنین در بین مادران کم سن و سال است.
ازدواج در دوران کودکی آثار روانی و اجتماعی سویی بر روی افراد دارد و مانع از پیشرفت تحصیلی دختران میشود از آن سوی کودک تحصیل نکرده که حال اکنون مادر شده است از سواد پایینی برای تربیت فرزند خود برخوردار است.
برای جامعه ما لازم است که از ازدواج کودکان ازدواج کودکان خودداری شود. برای جامعه ای بهتر باید دختران و پسران کودک تحصیل کنند، درس بخوانند تعلیم ببیند آموزش ببینند و پس از ۱۸ سال تمام ازدواج کنند.
در استان هرمزگان نیز در گذشته اکثر مادران و مادربزرگان در سنین بسیار کم ازدواج کرده اند هم اکنون نیز به دلیل فرهنگ سنتی و قومیتی که هنوز بر جو استان حاکم است هنوز در برخی خانواده ها دختران و پسرانی هستند که در سنین پایین ازدواج می کنند و متاسفانه آمار دقیقی از این ازدواج ها در دست نیست.
بعضی خانواده های سنتی در هرمزگان تمایل دارند دخترانشان با پسرعمو و یا پسرخاله خود در سنین کم ازدواج کنند که این خود مشکل را دو چندان می کند. زیرا علاوه بر کم سن بودن مادر مساله بروز بیماری های ژنتیکی نیز به میان می آید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر