۱۳۹۸ خرداد ۱۰, جمعه

ثبت ازدواج حدود ۱۶۰۰ نفر دختر زیر ۱۵ سال در همدان در سال ۹۷

معاون دادگستری همدان: حدود یکهزار و 600 ازدواج دختران زیر 15 سال در همدان ثبت شد
همدان- ایرنا- معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان گفت: سال گذشته یک هزار و ۵۹۶ ازدواج دختران زیر ۱۵ سال در همدان ثبت شده که ۶۰ مورد از آنها به طلاق منجر شده است.
سعید گلستانی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: طبق آمارهای ثبت شده کمترین میزان طلاق مربوط به زوج های زیر ۱۵ سال است.
وی ادامه داد: این در حالیست که سه هزار و ۸۰۰ ازدواج بین زوج های ۲۴ تا ۲۹ سال همدان صورت گرفته که ۸۰۰ مورد آن به طلاق ختم شده است و مقایسه این ۲ آمار گویای سازگاری بیشتر در بین زوج های زیر ۱۵ سال است.
معاون دادگستری همدان درباره عوامل مرسوم شدن ازدواج زیر ۱۵ ساله ها در همدان، مدعی شد: روستاییان معتقدند که پسرها با قرار گرفتن در سن رشد برای یافتن کار محل زندگی خود را ترک کرده و حضور آنها در محیط شهری موجب می شود آنها تمایلی به ازدواج با دختر روستایی نداشته باشند.
گلستانی اضافه کرد: همچنین مرسوم نیست که از روستاهای مجاور برای خواستگار به دیگر روستاها مراجعه کنند بنابراین دخترها از روی اجبار در سنین کم ازدواج می کنند چرا که اگر سن آنها به بالای ۱۵ سال تجاوز کند دیگر کسی برای زندگی مشترک آنها را خواستگاری نمی کند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه برخی از زوج های کم سن و سال از نظر عقلی رشید و توانایی اداره زندگی را دارند اما بیشتر آنها این توان را ندارند موافق این موضوع نیستم.
معاون دادگستری همدان همچنین درباره اهمیت توجه به تناسب سنی در ازدواج گفت: از نظر شرعی متناسب نبودن سن زوجه و داماد اشکالی ندارد و از منظر قانونی اگر دختر حکم «رُشد» را از دادگاه بگیرد، محضر آنها را عقد می کند.
گلستانی ادامه داد: در مواردی اگر حکم «رُشد» از سوی دادگاه تایید نشود والدین دختر منتظر قانون نمانده و دخترشان را به عقد درمی آورند و به صورت شرعی با رضایت پدر عقد کرده سپس بعد از گذشت چند سال ازدواج را ثبت می کنند.
دختران ۱۵ ساله در سنی نیستند که یک زندگی را اداره کنند
وی گفت: دختران ۱۵ ساله در سنی نیستد که بتوانند یک زندگی را اداره کنند و مشقت زندگی و فشار روحی و روانی دختر را آزار می دهد؛ بنابراین اگر در سن بالاتر با درک و فهم بیشتر از زندگی، ازدواج صورت بگیرد بهتر است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان اظهار داشت: یک دختر ۱۲ و ۱۳ ساله درک و فهم درستی از زندگی مشترک ندارد ولی از روی اجباری زندگی مشترک را تحمل می کند.
گلستانی افزود: ۱۲ سالگی، سن بازی کودکانه است نه سن شوهر و فرزندداری اما رسم و رسوم های خانوادگی، این قبیل ازدواج ها را شایع کرده است و مشکلاتی را برای کودکان رقم می زند.
وی این باور روستاییان را که پسرها با حضور در محیط شهری، دختر روستایی را برای زندگی مشترک انتخاب نمی کنند درست ندانست و این مولفه را از جمله عوامل کودک همسری عنوان کرد.

۱۳۹۸ خرداد ۹, پنجشنبه

کودک همسری تمامی ندارد

یادآوری داستان ناتمام کودک همسری...

کودک همسری
یک جامعه شناس گفت: کودک همسری در سنین بسیار پایین به ویژه زیر 13 سال،یکی از مصادیق مهم کودک آزاری است.
مرجان انصاری یکی از پژوهشگران اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به پدیده کودک همسری عنوان کرد: در روانشناسی ازدواج، عمده‌ی تمرکز ما به شناسایی نقاط همسانی و غیرهمسانی زوجین معطوف است، زیرا ازدواج یکی از اتفاقات مهم زندگی هر فرد محسوب می‌شود.
این جامعه‌شناس افزود: این اهمیت به دلیل تاثیری است که امر ازدواج بر رشد شخصیت افراد می‌گذارد، در این میان یکی از شاخصه‌های مهم انتخاب همسر، توجه به تفاوت سنی است.
وی اظهار کرد: در گذشته به علت فقر دانش و برخی سنت‌های غلط، اکثر جوامع شرقی دختران و پسران را در سنین بسیار پایین وارد جریان زندگی زناشویی می‌کردند، به نحوی که بسیاری از پدران و پدربزرگان ما در سنین آغازین جوانی تجربه ازدواج و پدر بودن را از سر گذرانده‌اند.
انصاری بیان کرد: اما به مرور بخش عمده‌ای از جامعه‌ی ما به این اندیشه صحیح دست یافت که دختران و پسران باید از حقوق پیش از ازدواج خود بهره مند شوند، آنها نیاز به کسب تجربه، دانش و رشد شخصی دارند تا متناسب زمانه خود کاملا مجهز و آماده به سمت تشکیل خانواده قدم بردارند.
وی گفت: در کنار این دیدگاه، گروهی دیگر کماکان قائل به حفظ شرایط گذشته هستند، تفاوت سنی فاحش میان عروس و داماد در نقاط گسترده‌ای از کشور هنوز امری طبیعی و حتی لازم است.
این جامعه شناس عنوان کرد: در بحث ازدواج‌های نامتناسب ما با دو پدیده آسیب‌زا اجتماعی مواجه هستیم، در نوع اول ازدواج با فاصله سنی زیاد انجام می‌شود؛ دختران بسیار جوان به عقد مردانی در می‌آیند که از نظر سن در جایگاه پدر آنها قرار می‌گیرند.
وی افزود: این معضل چند سالی است که در دنیای مدرن نیز مورد توجه و نقد و بررسی قرار گرفته است، دختران جوان اغلب در سودای پول و حمایت مالی و گاه جبران کمبودهای عاطفی به سمت مردان مسن می‌روند.
انصاری یادآور شد: اصطلاحی که در مورد این مردان به کار می‌رود، شوگر ددی "sugar dady"است که معادل فارسی مناسبی برای آن تعبیر نشده است و به معنای مردان سالخورده و متمولی است که با تکیه بر ثروت خود با دختران جوان ازدواج می‌کنند.
وی تاکید کرد: در این نوع از روابط تنها مساله رفع نیاز مالی طرف مونث و امیال نفسانی طرف مذکر و گاه بحث کشش عاطفی ناشی از کمبود پدر و حامی عاطفی مطرح است.
این کارشناس ارشد روانشناسی عنوان کرد: در علم روانشناسی ازدواج، فاصله سنی مناسب برای ازدواج بین ۳ تا ۵ سال پیش‌بینی شده است، در حالی که ما در این نوع از ازدواج‌ها با تفاوت سنی بیش از ۲۰ سال روبرو هستیم.
وی اظهار کرد: نوع آسیب زننده‌تری از ازدواج‌های نامتعارف نیز وجود دارد که به کودک-همسری معروف است، این پیوند زناشویی زمانی اتفاق می‌افتد که زوجه در سنین زیر ۱۵ سال به سر می‌برد، از منظر جامعه‌شناسی این نوع از ازدواج یک آسیب و آفت جدی به شمار می‌آید.
انصاری گفت: از منظر روانشناسی برقراری رابطه جنسی با یک کودک ۱۰ ساله و حتی ۱۳ ساله تجاوز به دنیای بکر کودکی و نوجوانی آنهاست، عمده ازدواج‌هایی که بافاصله سنی زیاد زوج از زوجه اتفاق می‌افتد غالبا به علت فقر مالی یا فرهنگی است.
وی افزود: برخی طوایف و اقوام معتقدند که دختر بدلیل خارج بودن از چرخه‎ی درآمدزایی، موجودی اضافه است و باید سریع‌تر مسوولیت معاش او را به فرد دیگری سپرد، گروهی نیز بدلیل نگاه جنسیتی و ابزاری که به زن دارند دختران را صرفا در امور مربوط به باروری و زاد و ولد شرکت می‌دهند و در نتیجه معتقدند باید دختران را هرچه زودتر وارد این چرخه کنند.
این جامعه شناس تاکید کرد: فقر نیز از علل مهم پدیده کودک-همسری به شمار می‌آید، هرچند که در برخی خانواده‌های متمول نیز شاهد آسیب کودک-همسری هستیم که این امر ریشه در برداشت‌های نادرست فرهنگی و دینی دارد.
وی عنوان کرد: دین مبین اسلام برای جایگاه زن ارزش مافوق تصور قائل است و پیامبر(ص) نیز برای آن‌که بهترین الگوسازی را برای جامعه خود انجام دهند، همواره نهایت احترام را به حضرت فاطمه(س) می‎گذاردند و حق انتخاب را برای ایشان محفوظ و معمول می‌دانستند.
انصاری اظهار کرد: اگر ما صرفا در امر ازدواج در سنین پایین به ازدواج زودهنگام دختر پیامبر اعظم(ص) استناد کنیم نخست می‎بایست پدری همچون پیامبر و تربیتی همچون تربیت ایشان را در حق فرزندان خود به جا آوریم.
وی گفت: هم‌چنین از آنجا که تاکید شده؛ فرزند زمانه‎ی خودت باش؛ پس بهترین تصمیم، تفکر منطقی و بدون جهت گیری و مقاومت  در مورد ازدواج زودهنگام دختران است.
این جامعه شناس تاکید کرد: کودکان در شرایط کنونی جامعه نیازمند رشد و بالندگی بیشتری هستند، در حالی که کودکان قربانی ازدواج زودهنگام از انواع آسیب‌های جسمی، جنسی و روانی رنج می‌برند.
وی افزود: آنها بدون آمادگی وارد دنیای زناشویی می‌شوند، در حالی که بدن‌شان آماده باروری نیست، از مهارت‌های گفت‌وگوی متقابل و مدیریت خانواده بی‌خبرند، در نتیجه بالاترین آمار جدایی و طلاق را در ازدواج‌های کودک-همسری شاهد هستیم.
انصاری تاکید کرد: کودک همسری در سنین بسیار پایین به ویژه زیر 13 سال، یکی از مصادیق مهم کودک‌آزاری است، زیرا پس از ازدواج کودک از حق تحصیل در مدارس عادی محروم می‌شود؛ بهداشت جنسی او به خطر می‌افتد و حق انتخاب نوع زندگی از او سلب می‌شود.
وی اظهار کرد: درست است که  کودکان ۱۰-۱۱ساله و یا نوجوانان ۱۳-۱۵ساله به میزانی از شناخت جنسی از بدن خود رسیده‌اند، ولی این یک امر کاملا زیستی و بیولوژیک است و به هیچ عنوان نباید به عنوان ابزار و دستاویزی برای وارد کردن کودکان و نوجوانان به دنیای روابط جنسی بزرگسال قلمداد شود.
افزایش نرخ ازدواج کودکان
این جامعه شناس بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر در کشور شاهد رشد مساله کودک-همسری هستیم و طی ۵ سال گذشته آمارها حاکی از افزایش نرخ ازدواج کودکان زیر سن قانونی بوده است.
وی افزود: بر اساس آمارهای اعلام شده، در سال ۹۰ حدود ۴/۵ درصد از ازدواج‌های ثبت شده کشور متعلق به دختران زیر ۱۵ سال بوده، هم‌چنین طی ۵ سال این رقم افزایش یافته  و درسال ۹۵ به ۵/۵درصد رسیده است، بیشترین آمار ثبت شده متعلق  به سال ۹۳ با عدد آماری ۵/۶ درصد برابر با 40هزار و 238کودک دختر است.
انصاری خاطرنشان کرد: آمارها نشان می‌دهد که در بین استان‌های کشور، خراسان رضوی از نظر کمی در صدر این مساله قرار دارد و پس از آن آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان و خوزستان قرار دارند، تهران نیز در بین استان‌ها در رتبه هشتم قرار می‌گیرد و کمترین آمار کودک همسری متعلق به سمنان است.
کودک‌بیوگی
وی گفت: کودک همسری به خودی خود اتفاقی نامبارک و پیوندی نامعلوم برای دختران محسوب می‌شود، اما بخش تاریک‌تر این معضل، کودک-بیوگی است؛ در سال‌های ۹۰ تا  ۹۵، ۱۷ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده کشور متعلق به کودکان زیر سن قانونی ۱۸ سال بوده است. ماحصل این رقم، 20هزار کودک دختر و پسر مطلقه و بیوه است. در حال حاضر با رقمی بالای یک میلیون کودک همسر و نوجوان بیوه در کشور روبرو هستیم.
این جامعه شناس عنوان کرد: زنانی که کودکی نکرده‌اند، تحصیلات ندارند، از شغل و امنیت مالی برخوردار نیستند، شخصیت آسیب دیده دارند و بدون عاقبت مشخصی رها می‌شوند، ماحصل کودک-همسری هرچه که باشد، خانواده‌ای پایدار، زنانی شاداب و فززندانی موفق و سلامت نخواهد بود.
انصاری تاکید کرد: برای متوقف کردن سونامی کودکان بیوه، به همکاری و همدلی و توجه ویژه‌ی ارگان‌های ذیربط جهت تدوین لوایح حمایتی و بازدارنده در جهت ممانعت از ازدواج کودکان و هم‌چنین افزایش سن ازدواج نیاز داریم.
وی اظهار کرد: از سوی دیگر جامعه‌ روانشناسان و جامعه شناسان کشور شایسته است که نگاهی دقیق‌تر به این معضل داشته باشند و در جهت فرهنگ‌سازی و اطلاع رسانی در حیطه خطرات و تبعات این ازدواج‌های سست بنیاد اهتمام ورزند.

افزایش بی سابقه کودکان کار و خیابانی

یک مسئول خبر داد:

افزایش بی‌سابقه کودکان کار و خیابانی

کودک کار
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با بیان اینکه در حال حاضر تعداد کودکان کار و خیابانی افزایش بی‌سابقه‌ای یافته است و آنها در بسیاری از معابر و خیابان‌های اصلی و فرعی مشاهده می‌شوند، افزود: حضور کودکان کار و خیابانی در جامعه ضمن اینکه وجهه نامطلوبی به شهر داده، باعث ناراحتی مردم و بر هم زدن امنیت روانی شهروندان شده است.
به گزارش ایسنا، دکتر "محمدصادق بصیری" در نشست ساماندهی کودکان کار در استان کرمان بر ضرورت ساماندهی کودکان کار در استان تاکید و خاطرنشان کرد: در این رابطه می‌توان از تجربیات موفق در ساماندهی کودکان کار استفاده کرد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با اشاره به اینکه در شش ماه پایانی پارسال بیش از 800 کودک کار و خیابانی به وسیله مراکز مربوطه شناسایی شده که حدود 500 نفر از آنها افغانی بوده‌اند، گفت: حتی پس از جمع‌آوری این کودکان، خانواده‌های آنها نیز همکاری نمی‌کنند و پس از برگشت از مراکز نگهداری، آنها را دوباره به سطح شهر و معابر برمی‌گردانند.
وی به استقرار دستگاه‌های بیومتریک ( حضور و غیاب) در مراکز نگهداری کودکان کار و خیابانی اشاره و تاکید کرد: در راستای جمع‌آوری کودکان کار و خیابانی باید با همکاری سازمان‌های مربوطه، کودکان کار اتباع بیگانه غیرمجاز طرد و سایر کودکان نیز ساماندهی شوند ضمن آنکه کودکان اتباع بیگانه مجاز نیز در صورتی که برای دومین بار جمع‌آوری شوند برابر قوانین موجود طرد خواهند شد.
بصیری با اشاره به این مطلب که کودکان کار ایرانی بیشتر در مغازه‌ها به عنوان شاگرد در حال کار هستند، تصریح کرد: به دلیل تشابه چهره کودکان افاغنه و ایرانی، بسیاری از افراد کودکانی که در معابر و خیابان‌ها حضور دارند را ایرانی قلمداد می‌کنند در حالی که بسیاری از این کودکان از اتباع افاغنه هستند.
وی به گستردگی موضوعات مرتبط با ساماندهی کودکان کار و خیابانی اشاره و بیان کرد: هر میزان که برای ساماندهی کودکان کار تلاش می‌شود باز هم افراد زیادی در معابر حضور دارند و این موضوع در شهرستان‌ها نیز مشهود است.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با اشاره به این مطلب که طرح ساماندهی اتباع بیگانه در استان کرمان تدوین و در سطح کشور مطرح شده است، گفت: امیدواریم با تصویب و اجرایی شدن این طرح، بسیاری از مشکلات مربوط به اتباع بیگانه در استان برطرف شود.
بصیری گفت: در حال حاضر و بر مبنای هماهنگی‌های انجام شده، همه سازمان‌های مربوطه پای کار هستند تا موضوع ساماندهی کودکان کار با جدیت لازم پیگیری شود.

حمایت از کودک و نوجوان جهت پیشگیری از جرم

رییس دادگستری یزد:

حمایت از کودک و نوجوان یک اقدام مهم در پیشگیری از جرم است

آرم قضایی
رئیس کل دادگستری استان یزد در کنفرانس تخصصی حقوق کودک در یزد گفت: دفاع و حمایت از کودک و نوجوان به لحاظ ویژگی‌های عاطفی، جسمی و روحی که بیشتر از بزرگسالان در معرض آسیب هستند صرفاً یک عمل بشردوستانه نیست بلکه یک اقدام مهم تأثیرگذار در امر پیشگیری از وقوع جرم است.
به گزارش ایسنا، محمدضا حبیبی در ادامه تاکید کرد: کودکان و نوجوانان امروز زنان و مردان فردای جامعه بشری هستند و داشتن جامعه عاری از جرم یا کم جرم با تربیت صحیح این قشر و آنهم در سایه دفاع از حقوق آنها امکان پذیر است و در آموزه‌های دینی و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی به این مهم توجه ویژه شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به الحاق ایران به کنوانسیون حقوق کودک و متعاقباً تعیین وزارت دادگستری به عنوان مرجع ملی این کنوانسیون و تصویب آئین نامه اجرایی و تشکیل کارگروه‌های کارشناسی متعدد و کنفرانس‌های تخصصی در استان‌های مختلف با همکاری دفتر یونیسف در ایران بیانگر عزم جدی جمهوری اسلامی بر همکاری با یونیسف در این راستا است.
حبیبی افزود: تشکیل شعبه‌های رسیدگی به حقوق اطفال، برگزاری کارگاه‌های آموزشی با حضور قضات مرتبط و تشکیل مرکز مهر خانواده در استان از جمله اقدام‌های مؤثر در تحقق رعایت حقوق کودکان است.
خشونت علیه کودکان و نوجوانان، معاضدت حقوقی و کودکان، حمایت از کودکان کار و خیابانی و حقوق کودک در فرایند دادرسی عادلانه از محورهای کنفرانس تخصصی حقوق کودک در یزد است که به همت معاونت حقوق بشر و وزارت دادگستری و دبیر مرجع ملی حقوق کودک برگزار می‌شود.

انتهای پیام
  • ایران کیش
  • کانال تلگرام ایسنا
  • ایرانسل

نظرات

تحصیل دانش آموزان در مدارس کانکسی

مدارس کانکسی

عکس: پریسا بهزادی
مدارس کانکسی عموماً در مواقع بروز بحران‌هایی همچون سیل و زلزله بعنوان جایگزینی موقت برای مدارس معمولی ایجاد می‌شوند، اما مناطقی هستند که بحران در آنها تعریف دیگری دارد مانند محرومیت.
فرسودگی مدارس روستایی و کاهش جمعیت روستاها بدنبالمهاجرت روستاییان به شهر که کاهش تعداد دانش آموزان در برخی روستاها را بدنبال دارد، زمینه ساز باز شدن پای مدارس کانکسی به روستاهاست.
۹ روستای شهرستان خنداب در استان مرکزی از مناطقی هستند که دانش آموزانشان برخی مقاطع تحصیلی را در اینگونه مدارس می‌گذرانند.
مدارس کانکسی با مشکلات آموزشی و غیرآموزشی بسیاری مواجهند، مشکلاتی که بصورت مستقیم یا غیرمستقیم معلمان این مدارس را که عموماً هر روز از شهر راهی روستا می‌شوند، به خود گرفتار می‌کند.
تدریس همزمان برای چندپایه تحصیلی، عدم برخورداری مدارس کانکسی از امکانات مناسب بهداشتی و گرمایشی و سرمایشی، تعداد زیاد پایه‌های تحصیلی در یک کلاس یا طی کردن مسیرهای طولانی روستاهای دورافتاده برای آموزش یک تا چند دانش آموز از سختی‌هایی است که معلمان در این شرایط متحمل می‌شوند.
  • آقای محسنی 29 سال سابقه تدریس در مناطق روستایی دارد و هر روز صبح از خنداب به روستای قشلاق قطب آباد می رود تا در نقش مدیرآموزگار این مدرسه هم معلم باشد، هم مدیر و هم ناظم. آقای حسینی هم معلم بازنشسته‌ای است که دو روز در هفته را در این مدرسه می‌گذراند
  • کلاس های چند پایه بسته به جمعیت روستا و بنیه اقتصادی مردمانش با مشکلات غیر آموزشی متعددی همچون نبود یا کمبود امکانات بهداشتی، غیبت زیاد دانش آموزانی که کمک حال پدران هستند، همکاری محدود اولیا با مدرسه به دلیل حجم بالای کار در روستا مواجه هستند، از طرفی غیبت معلمان به دلیل عدم بیتوته آنها در روستا از دیگر مشکلات است
  • در کلاس‌های چند مقطعی معلم وقت چندانی برای تمرین با بچه ها و احتمالا رفع ایرادات ندارد و باید روزانه درس‌های چند پایه تحصیلی را تدریس کند.
  • آقای حسینی یکی دیگر از معلمان بازنشسته مدارس کانکسی روستاهای خنداب است  و دو روز در هفته در مدرسه شهید چمران مشغول به آموزش است.
  • مسیر ارتباطی روستای دارانجیر از جاده اصلی تا روستا یک جاده خاکی است. بدنبال بارندگی های اخیر سقف مدرسه قدیمی روستا که گفته می شود از سال 1342 احداث شده است ریخته، دیوارها نیز سست هستند و امکان ریختن آنها وجود دارد. دانش آموزان که در حال حاضر در کانکسی کوچک در محوطه مدرسه درس می خوانند، منتظرند که تیرهای چوبی این مدرسه فروخته شود و درآمد حاصل از آن برای خود مدرسه هزینه شود.
  • آقای حسینی سه سالی است که معلم مدرسه هجرت روستای دارانجیر خنداب است و تدریس 20  دانش آموز را در مقاطع مختلف عهده دار است.
  • شیطنت‌های بچه های روستا عموما از دانش آموزان شهری بیشتر است و معلمان این مناطق باید از صبر و حوصله بیشتری برای تعامل با بچه ها برخوردار باشند.
  • در مدارس چندپایه وقتی معلم دانش‌آموزان یک پایه را درس می‌دهد، دانش‌آموزان پایه های دیگر به تمرین و خواندن درس‌های خود می‌پردازند
  • با ورود کامپیوتر به روستاها برخی از مدارس این مناطق توسط آموزش و پرورش به کامپیوتر مجهز می‌شوند و معلمان این مناطق باید علاوه بر درسهای معمول، مهارت کار با کامپیوتر را نیز به دانش‌آموزان آموزش بدهند.
  • قای زندی معلم بازنشسته مدرسه کانکسی شهید فهمیده روستای میثم آباد است که صبح‌ها از کمیجان به این روستا می‌آید تا یازده دانش اموز این روستا را آموزش دهد.
  • یکی از معضلات تحصیل و تدریس در مدارس کانکسی مسئله گرما و سرماست. ماهیت فلزی این مدارس سرما و گرما را تشدید کرده و کار را برای دانش آموزان و معلمان سخت می کند
  • آقای زندی معلم بازنشسته‌ی مدرسه کانکسی شهید فهمیده روستای میثم آباد است که صبح‌ها از کمیجان به این روستا می‌آید تا یازده دانش اموز این روستا را آموزش دهد.
  • آقای غنی پور معلمی بازنشسته است که سه سالی می شود در مدرسه توحید قزل قلعه خنداب و در کانکس کنار بچه های روستا مانده است. 13 دانش آموز این مدرسه در فعالیت های مدرسه به آقای غنی پور کمک می‌کنند.
  • یکی از مشکلات کلاس‌های کانکسی سرمای اول صبح آن‌هاست چرا که اکثرا با بخاری گرم می‌شوند و نمی توان بخاری را در طول شب روشن گذاشت چراکه اگر بخاری روشن بماند اتاقک فلزی داغ می‌شود.
  •  غنی پور معلم دبستان توحید روستای قزل قلعه دیوارکشی حیاط، کف سازی و برق‌کشی مدرسه را با کمک اهالی روستا انجام داده و آبگرمکن این دبستان کانکسی نیز توسط یک خیر تهیه شده است
  •  مدرسه شهید قدوسی گوره زار از پرجمعیت ترین مدارس کانکسی این منطقه محسوب می شود و سه معلم این مدرسه ساکن اراک هستند و هر روز با وسیله شخصی خود مسیر شهر تا روستا را طی می کنند
  • تدریس در مدارس چند پایه کار ساده ای نیست، معلمان مجبورند به صورت همزمان به دانش آموزان درمقاطع مختلف آموزش بدهند.
  • بازی های بچه ها در کلاس های ورزش و زنگ تفریح در مدارس روستایی برخلاف مدارس شهر شکل گروهی خود راحفظ کرده و نکته جالب توجه مشارکت معلمان در این بازی هاست

با وجود ۱۳ متولی در حوزه حقوق کودک، اما اطلاعاتی از آن در اختیار نداریم

کد خبر :  ۳۶,۸۳۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۰  ۲۰:۳۳ کد خبر :  ۳۶,۸۳۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۰  ۲۰:۳۳ با وجود ۱۳ متولی در حوزه حقوق کودک، اما اطلاعاتی از آن در اختیار ن...