روایتی از سیل بلوچستان|دانشآموزان و آرزوهایی که نقش بر آب شد! + تصاویر
سیل استان سیستان و بلوچستان مدارس فرسوده و کانکسهای دانشآموزان را با خود برد تا حالا عمق محرومیتها در این جغرافیای محرومیت، دهها برابر شود!
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری تسنیم به سیستان و بلوچستان؛ در منطقه محروم که پا به دنیا بگذاری زمین و زمان دستبهدست هم میدهند تا تلاشهایت به جایی نرسد، تا سهمی از دنیا نداشته باشی، تا تمام خواستههایت بشود آرزو. در جغرافیای محرومیت چارهای جز سوختن و ساختن نیست، چارهای جز باختن نیست، جغرافیای محرومیت تو را محکوم به سکوت خواهد کرد و پیش از آنکه معلمی داشته باشی به تو خواهد آموخت که در دور دستهای فراموش شده، هرگز دیده و شنیده نخواهی شد.
اینجا دیار فوارههای گِلی، شهر سوخته 5هزار ساله، روستای تیس 2300 ساله، غارهای سهگانه بان مسیتی و دریاچه هامون است که حالا رتبه نخست جاماندگان از تحصیل را دارد و در محرومیت رقیب ندارد، اینجا یک گوشه پهناور ایران است؛ اینجا زادگاه رستم دستان است؛ اینجا سیستان است.
بیشتر بخوانید
سیل کانکسها و مدارس فرسوده را هم از کودکان بلوچستان گرفت
کانکسها یا مدارس فرسودهای که پیش از آمدن سیل در دشتیاری، مکانی برای تحصیل دانشآموزان بود و البته تهدیدی برای جان بچهها، حالا با آمدن سیل و انباشت گلولای، دیگر قابل استفاده نیست.
تصویری از دانشآموزان توابع دشتیاری که بهدلیل آسیب سیل به مدرسه در فضای باز درس میخوانند
با وجود این، کلاسهای درس تعطیل نیست؛ دانشآموزان بلوچ به زندگی با سختی خو گرفتهاند؛ گویا آنها و معلمانشان باور کردهاند که حقشان از روزهای تحصیل و عدالت آموزشی هیچ است.
تصویری از آسیب سیل به یکی از مدارس
شاید به همین دلیل است که وقتی سیل تنها مدرسه فرسوده یا کانکسی آنها را هم با خود میبرد، بدون اینکه از چیزی گلایه کنند، روی گل و خاک اطراف مدرسه مینشینند و به دهان معلم چشم میدوزند؛ تا او مثل همیشه "بابا آب داد" و "بابا نان داد"را برایشان زمزمه کند و آنها جملههایش را تکرار کنند، همه با هم، با صدایی بلند و پر از انرژی، گویی تمام شادیهای کودکانه در همین کلاس درس برایشان خلاصه میشود، کلاسی بی در و پیکر و بیتخته و میز و صندلی، کلاسی که زمین خاکی دارد و آسمان آبی، کلاسی که بچهها باید حتی ریاضیاش را هم بدون گچ و تخته بیاموزند!
این دانشآموزان در دورترین نقطه کشور، جایی که صدایت به هیچکس نمیرسد، منتظرند و امیدوار به آینده، آنها در دنیای کودکانه خود بهدنبال رسانهای میگردند که صدایشان را به کسانی که مسئولیت آرامش و آسایش آنها را بهعهده گرفتهاند، برساند تا حرف آنها در پهنای ایران شنیده شود، تا از طریق خیران و نهادهای دولتی مانند بانکها، پتروشیمی و نهادهای نظامی کمکی برایشان برسد بچهها امیدوارند مدرسه کوچک روستا با 4 یا 5 کلاس درس ساخته شود و آنها تحصیل زیر سقف مدرسه را تجربه کنند.
342 مدرسه و آسیب جدی دیده و غیرقابل استفاده است
طبق گفتههای مهرالله رخشانیمهر؛ رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور 342 مدرسه در سیل سیستانوبلوچستان غیرقابل استفاده و نیازمند تعمیرات اساسی است و بازسازی آنها مساعدت و همت خیران نیکوکار مدرسهساز را میطلبد. در سفری که او به این استان داشت، قرار شد با همراهی خیران تعدادی از مدارس آسیبدیده، ساخته شوند.
تصویری از مدرسهای که در آب محصور شده است
همچنین حمیدرضا رخشانی؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستاناز نیاز به 40میلیارد تومان برای ساختن 56 مدرسه آسیبدیده در سیل خبر داد.
کودکان بلوچستان را هم ببینیم!
با توجه به حجم محرومیتها در منطقه بلوچستان و از سوی دیگر اضافهشدن تخریبهای سیل اخیر، بازسازی مدارس تخریبشده به تنهایی با اعتبارات وزارت آموزشوپرورش مقدور نیست و در این میان عمل به مسئولیت اجتماعی از سوی شرکتها و از سوی دیگر حضور برخی بخشهای اقتصادی و نهادهای دولتی یک ضرورت جدی است و کودکان بلوچستان چشمانتظار شنیدهشدن صدایشان هستند.
تصویری از دانشآموزانی که سیل به مدرسه فرسوده و کانکس آنها آسیب زده است
و در پایان این آمار را فراموش نکنیم که بیش از 80درصد کودکان بازمانده از تحصیل سیستانوبلوچستانی هستند و این استان در بحث بازماندگان از تحصیل نیز در رتبه نخست کشور قرار دارد، کودکان این منطقه بیشتر به دلیل فقر و نبود امکانات آموزشی نمیتوانند به مدرسه بروند؛ کودکان و دانشآموزان معصوم و پراستعداد سیستان و بلوچستان را دریابیم ... .
انتهای پیام/
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر