زنجان – ایرنا – مرکز آموزشی و حمایتی کودک و خانواده در زنجان با پشتیبانی بهزیستی و حمایت خیران نیک اندیش از زمان شیوع بیماری کرونا، خدمات مضاعف و ویژهای را برای کودکان کار و خانوادههای آنان در دستور کار خود قرار داده است تا دست کم آسیب کمتری متوجه سلامت و معیشت این قربانیان فقر شود.
کودکان کار، کودکانی هستند که به دلیل وجود شرایط و اوضاع و احوال خانوادگی، اجتماعی، مشکلات عدیدهی اقتصادی، ساعاتی از عمر خود را در شبانه روز به کار کردن در کارخانهها، کارگاهها، ساختمان ها، خیابانها و منازل مردم جهت کارگری میگذرانند که بسیاری از آنان کمک خرج خانواده و برخی دیگر خود به تنهایی عهدهدار تامین مخارج خانواده هستند.
افرادی که زیر ۱۸ سال به کارکردن میپردازند جزو کودکان کار محسوب میشوند. پدیده کودکان کار نه تنها بخش درخور توجهی از کودکان و نوجوانان که سرمایه های آینده جامعه هستند را در معرض انواع آسیب ها قرار می دهد بلکه خانواده و جامعه را نیز با زیانهای متعددی مواجه میسازد.
به گفته مدیر کل بهزیستی استان زنجان طبق مصوبه هیات دولت، علاوه بر مجموعه بهزیستی ۱۱ ارگان و نهاد متولی ارائه خدمات لازم به کودکان خیابانی و کار هستند که از جمله آن ها می توان به شهرداری، آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فنی و حرفه ای و تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد.
محمد محمدی قیداری با بیان اینکه تعریف کودک خیابانی با کودک کار متفاوت است، افزود: در استان زنجان هیچ کودک فاقد خانه و والدین که در خیابان بماند وجود ندارد ولی بر اساس بررسی های انجام شده ۱۸۷ کودک کار که دارای خانواده هستند، در استان شناسایی شده اند.
وی ادامه داد: بهزیستی استان برای ساماندهی بهتر، ارائه خدمات به کودکان کار را به یکی از مراکز غیر دولتی طرف قرارداد واگذار کرده تا علاوه بر شناسایی گروه های هدف، خدماتی را در سطح مطلوب به آنان ارائه دهد و از همه مهم تر نسبت به توانمندسازی کودکان و خانواده های آنان اقدام کند.
محمدی قیداری افزود: در این راستا مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده شهر زنجان نسبت به پذیرش کودکان کار اقدام و سپس آموزش های متعددی به آنان با هدف توانمند سازی ارائه می دهد.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: بسیاری از کودکان کار خیابانی پذیرش شده در این مرکز دارای خانواده بوده و شب ها نزد والدین خود زندگی می کنند و در صورت اعتیاد والدین، با همکاری معاونت امور پیشگیری بهزیستی نسبت به ترک اعتیاد آنان مبادرت می شود.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر ارائه خدمات مختلف نظیر مهارت های زندگی به گروههای هدف، با همکاری مددکاران اجتماعی ادامه تحصیل کودکان کار نیز از طریق آموزش و پرورش استان فراهم و به عبارتی از ترک تحصیل آنان جلوگیری می شود.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان زنجان نیز پیرامون شرایط کودکان کار در روزهای شیوع کرونا، گفت: کودکان کار به دلیل قرار گرفتن در محیطهای پرخطر نظیر بیماریهای عفونی، شیوع ویروس کرونا در معرض آسیب بوده و نیازمند توجه بیشتر هستند.
سلمان حسینی افزود: همزمان با سراسر کشور طرح آموزش و توزیع اقلام بهداشتی و مواد ضدعفونی کننده برای کودکان کار و خیابان در سطح این استان نیز نیز اجرا شد.
این مسؤول ادامه داد: با اجرای این طرح همکاران اورژانس اجتماعی و خدمات سیار ۱۲۳ در خیابانها به کودکان کار آموزشهای لازم را جهت پیشگیری از ابتلا و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا ارائه داده و جنبههای مختلف خطر این بیماری را به آنان گوشزد میکنند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان زنجان خاطرنشان کرد: در صورت وجود کودک کار در دیگر شهرهای این استان برای شناسایی و ارائه خدمات لازم به آنان، ساکنان مناطق مختلف استان می توانند موارد را با خط ۱۲۳ در میان بگذارند.
به گزارش ایرنا، مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده به منظور حمایت از کودکان کار در شهر زنجان از اواخر سال ۹۴ فعالیت خود را آغاز کرده است.
سهیلا پرچگانی، مدیر عامل این مرکز در خصوص اقدامات و خدمات انجام شده برای کودکان کار در زنجان، گفت: ما با حمایت بهزیستی و خیران، در چند نوبت بسته های بهداشتی به همه کودکان کار ارائه داده ایم و نیز آموزش خانه به خانه برای کودکان و خانواده های آنان را نیز برای مقابله با بیماری کرونا انجام داده ایم.
وی افزود: بسته های بهداشتی شامل وایتکس، ماسک، محلول ضدعفونی، دستکش و بروشور آموزشی بود و نیز آموزش چهره به چهره توسط تعدادی از نیروهای داوطلب مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده به جامعه هدف انجام گرفت.
پرچگانی اظهار داشت: در هفته جاری ۱۲۰ بسته غذایی نیز به ارزش ۴۰ میلیون تومان با حمایت بهزیستی و خیران برای خانواده های کودکان کار تهیه و در بین آنان توزیع شد.
مدیرعامل مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده در شهر زنجان با بیان اینکه ارائه خدمات به کودکان کار در طی سال به طور مستمر ادامه دارد، افزود: پیگیری امور مربوط به تحصیل از ثبت نام در مدرسه تا تهیه اقلام مورد نیاز همچون کتاب و نوشت افزار و ارتباط با مدارس و حتی در مواردی تدریس خصوصی برای کودکان کار از جمله اقدامات مستمر این مرکز در طول سال است.
وی ادامه داد: برگزاری دوره های آموزش فنی و حرفه ای برای خانواده ها و نوجوانانی که در سنین نزدیک ۱۸ سال هستند، از دیگر برنامه های ما در مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده است.
پرچگانی اظهار داشت: برای خانواده های کودکان کار نیز آموزش مهارت های فرزند پروری، مهارت های زندگی، کلاس های آموزشی، توانمندسازی و تشکیل گروه های همیار انجام می شود که اجرای این برنامه ها آثار خوبی را به دنبال داشته است.
مدیر عامل مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده در شهر زنجان گفت: دفتر این موسسه در فرهنگسرای کوثر واقع در جنب پارک رجایی، مستقر است و خیران در صورت علاقه مندی و تمایل می توانند کمکها و حمایتهای خود برای کودکان کار را از این طریق به آنان برسانند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر