۱۳۹۹ تیر ۸, یکشنبه

سرنوشت سرد کودکان کار در کرج

تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۴ اجتماعی » آسيب‌های اجتماعی سرنوشت سرد کودکان کار در کرج
 چه کسی پاسخگو است؟ گناه این کودک برای حضور در یک خانواده آسیب دیده چیست؟ چه کسی باید از حقوق حقه و کودکی این کودک دفاع کند؟ ما فقط نظاره می کنیم، اما سرنوشت او در حال رقم خوردن است. سرنوشت یک انسان، سرنوشت چندین نسل در آینده، سرنوشت یک خانواده و ... باید قربانی ناکارآمدی سازمانی و اداری ما باشد؟ سازمان بهزیستی کجاست؟ شعار سال: کودکانی که به جای تفریح و بازی و شکوفایی استعدادهایش همه آرزویشان و داشته هایشان شده یک شیشه پاک کن آن هم به این وضع در کوچه و خیابان رها شده، به راستی چه کسی پاسخگوی این وضع هست ؟  

منبع خبر : سایت خبری شعار سال

https://shoaresal.ir/fa/news/284388/سرنوشت-سرد-کودکان-کار-در-کرج

۱۳۹۹ تیر ۴, چهارشنبه

اجساد دختر و پسر عاشق اندیکایی از رودخانه کارون بیرون آورده شد+فیلم

کدخبر: 1019828 ارسال به دیگران پرینت
اجساد دختر و پسر عاشق اندیکایی از رودخانه کارون بیرون آورده شد+فیلم

اجساد دختر و پسر عاشق اندیکایی از رودخانه کارون بیرون آورده شد+فیلم

جسد دختر و پسر عاشق اندیکایی از رودخانه کارون گرفته شد.
به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، امروز فیلم از آب گیری جسد دختر و پسری که با پارچه به یکدیگر بسته شده بودند در فضای مجازی دست به دست شده است.
با پیگیری های خبرنگار برنا مشخص شد این اتفاق در شهرستان اندیکا رخ داده و این دو جوان در رودخانه گدار کارون خودکشی کرده اند. 
به گفته برخی افراد محلی این دختر و پسر همدیگر را دوست داشتند اما با مخالفت خانواده ها مواجه شده بودند و در نهایت تصمیم به خودکشی همزمان گرفته بودند و به این ترتیب خود را در رودخانه انداخته بودند.
در همین راستا به گفته نیروی یک نیروی امدادی، اعلام می شود روز دوشنبه دو جوان در رودخانه کارون شهرستان اندیکا غرق شده اند که افراد غرق شده شامل پسر ۲۲ ساله و دختر ۱۸‌ ساله هستند و این حادثه در محل ۷ کیلومتر پایین تر از پل گدارلندر اتفاق افتاده است.
به گفته این امدادگر، تیم های امداد و نجات جمعیت هلال احمر، مردم محلی و دیگر عوامل امدادی فورا در محل حادثه حاضر و به جست و جو یافتن این دو جوان مفقود شده در آب مشغول می شوند که پس از یک روز از غرق شدگی، صبح روز گذشته(سه شنبه سوم تیرماه جاری) توسط غواصان محلی از آب بیرون کشیده شدند.
سرهنگ منصور نجفی نیا فرمانده انتظامی شهرستان اندیکا در این خصوص با تایید این خبر به خبرنگار برنا گفت: اجساد دو جوان که روز دوشنبه در رودخانه کارون غرق شده بودند، بعد از  یک روز تلاش عوامل امدادی و غواصان محلی از آب گیری شدند.
همچنین حجت الاسلام شکری دادستان عمومی و انقلاب اندیکا، سرهنگ نجفی نیا فرماندهی انتظامی شهرستان اندیکا در این خصوص تاکید کردند: علت این حادثه در دست بررسی و تحقیقات است لذا از عموم شهروندان تقاضا داریم هرگونه خبر در خصوص حوادث و اتفاقات را تنها از مراجع معتبر دنبال کنند و نسبت به خبرهایی که از کانال های غیررسمی منتشر می شود، بی توجه باشند.
تحقیقات محلی تکمیلی
در بررسی‌های و تحقیقات محلی صورت گرفته مشخص شد که پسر و دختر جوانی که در روز دوشنبه(دوم تیرماه جاری) در رودخانه کارون اندیکا غرق شدند، نسبت فامیلی نزدیک داشتند(پسرخاله ودخترخاله) و نخستین بررسی‌ها در این حادثه نشان می‌دهد این پسر و دختر جوان قصد ازدواج با یکدیگر را داشته که با مخالف خانواده های خود روبرو شدند. از طرفی خواهر پسر جوان زن داداش دختر نیز است.
این دو جوان با بستن دست های یکدیگر به هم با شال(روسری) دختر، خود را در رودخانه کارون انداخته و اقدام به خودکشی کردند و قبل از این اقدام پسر جوان با خانواده خود تماس گرفته و این موضوع را اطلاع داده بود.
دختر و پسر جوان پس از مخالفت خانواده های خود با ازدواجشان خسته شده و با این احتمال که موفق به ازدواج با یکدیگر نخواهند شد و برخی مشکلات دیگر، مرگ خود خواسته را انتخاب کردند.
از طرفی طبق گفته ها این پسر و دختر قبل از خودکشی طی نامه ایی وصیت می کنند که همدیگر را در یک قبر دفن کنند که طبق گفته ها قرار است دختر در اندیکا و پسر در بازفت چهار محال و بختیاری دفن شوند.
با این حال این اتفاق از سوی مسوولین رسمی مشکوک قلمداد شده و برای مشخص شدن ابعاد مرگ پسر و دختر جوان دستور تحقیقات بیشتر در این خصوص توسط دادستان شهرستان و دیگر مسوولین نظامی و انتظامی صادر شده و اجساد برای کالبد شکافی در اهواز هستند.
لازم به ذکر است که شهرستان اندیکا در شمال شرقی استان خوزستان قرار دارد. این شهرستان جزو محروم ترین شهرستان های استان خوزستان است.

۱۳۹۹ تیر ۳, سه‌شنبه

۲۸۰۰ مورد کودک‌آزاری در خراسان رضوی

سه‌شنبه ۳ تیر ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۱

طی سال گذشته صورت گرفت؛

۲۸۰۰ مورد کودک‌آزاری در خراسان رضوی

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی گفت: در سال گذشته در استان ۲۸۰۰ کودک آزاری داشته‌ایم، اما کودک‌آزاری که شرایط حاد داشته باشد نبوده است.
به گزارش قدس آنلاین، غلامحسین حقدادی، در خصوص میزان بازدارندگی قوانین کودک آزاری  در ایران عنوان کرد: اکثر کودک آزاری‌ها توسط والدین و نزدیکان کودک صورت می‌گیرد. ما باید حد دقیقی بین کودک‌آزاری و تربیت کودک که تنبیه معمولی والدین محسوب می‌شود، قائل شویم و این امر برداشت‌های متفاوتی را به همراه دارد. از سال ۸۳  که قانون جدید حمایت از کودکان آمده است ما پیشرفت داشته‌ایم زیرا درجاتی از مجازات در آن مشخص شده  که قبلا مشخص نبوده است. همچنین کودک آزاری از جرم خصوصی به جرم عمومی  تبدیل شده است. بنابراین دادستانی، سازمان‌های مردم نهاد و آن‌هایی که به نوعی با کودک در ارتباط هستند می‌توانند به عنوان مدعی وارد عمل شوند
وی  ادامه داد: این سازمان‌ها و همچنین سازمان بهزیستی می‌توانند از شخص آزار دهنده کودک شکایت کنند و پیگیر این امر شوند که این موضوع نیز نوعی پیشرفت محسوب می‌شود، این امر نشان می‌دهد که کودکان حامیان دیگری نیز دارند. خدمات اورژانس اجتماعی خراسان‌رضوی به شهرستان‌ها دو برابر شده و این امر در پیگیری سریع کودک‌آزاری تاثیر خوبی داشته است.
حقدادی با اشاره به اینکه هرچه وسعت شهرها بزرگ‌تر باشد، کودک‌آزاری بیشتر است، ادامه داد: به نظر می‌رسد که در شهرهای کوچک و سنتی کودک‌آزاری یا  اعلام آن کمتر است، هر چه خدمات اورژانس اجتماعی در سطح استان‌ها گسترده‌تر باشد اطلاع‌رسانی از جانب مردم بیشتر خواهد بود و این موضوع به معنای بیشتر بودن کودک‌آزاری در آن قسمت نیست بلکه نشان‌دهنده این است که ما از این امر بیشتر آگاه شده‌ایم.
بسیاری از کودک‌آزاری‌ها پنهان می‌ماند
وی با اشاره به اینکه در برخی نقاط کودک‌آزاری بیشتر است و به ما گزارش نمی‌شود، تصریح کرد:  بسیاری از کودک‌آزاری‌ها پنهان می‌ماند و این امر سبب شده است که آمار کودک‌آزاری را به طور دقیق ندانیم. کودکان در خانواده‌های آشفته، دچار طلاق، اعتیاد، فقر فرهنگی، عدم‌ مهارت کنترل خشم، تعصبات قومی و محلی و همچنین کودکان فاقد سرپرست و کودکان کار بیشتر در معرض کودک‌آزاری هستند.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی عنوان کرد: کودکانی که تحصیل نمی‌کنند یا از آن‌ها کار می‌کشند از نظر فرهنگ والدین آن‌ها ممکن است این کار کودک‌آزاری نباشد، اما از نظر ما کودک‌آزاری محسوب می‌شود. آمار کودک‌آزاری از طریق مبادی مانند ۱۲۳، ۱۱۵،۱۳۷ و ...  به ما گزارش می‌شود.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی در خصوص کودک‌آزاری وارد عمل می‌شود و آموزش‌های لازم را در این زمینه به مردم می‌دهد و آن‌ها را نسبت به این موضوع حساس می‌کند. بالا رفتن حساسیت مردم از طریق آموزش‌ها به خصوص رسانه‌ها منجر به افزایش اعلام در زمینه کودک‌آزاری می‌شود و این نکته مثبتی خواهد بود.
هر سال ۲۰ درصد رشد خدمات و مراجعه‌کننده کودک‌آزاری داریم
حقدادی با اشاره به اینکه بالا بردن حساسیت مردم نسبت به کودک‌آزاری باعث افزایش گزارشات به ما می‌شود، افزود: این امر نوعی پیشرفت است و این به معنای افزایش کودک‌آزاری نیست، بلکه به معنی افزایش آگاهی مردم در این زمینه است. سازمان بهزیستی هر ساله ۲۰ درصد رشد خدمات و مراجعه‌کننده کودک‌آزاری داشته‌ است و این موضوع را منفی نمی‌دانیم.  
آسیب کودک‌آزاری مثل آسیب سوختگی پایدار است
 معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی درمورد تاثیر کودک آزاری بر کودکان ادامه داد: در امر کودک‌آزاری ‌همیشه کودک قربانی است و در آینده او فرد آزار دهنده‌ای خواهد شد و این امر باعث تولید خشونت و کودک‌آزاری در جامعه خواهد شد. آثار روانی تربیت غیراصولی برتمام طول زندگی کودک اثر می‌گذارد و آینده او را مختل می‌کند. خشونت اگر آسیبی به کودک وارد کند این آسیب‌ها پایدار می‌ماند مانند کودکی که دچار آسیب سوختگی، شکستگی و... و. شده است که نقص عضو و تغییر چهره در آن‌ها باقی مانده است.
وی ادامه داد: روند خشونت برای جامعه مضر است و  البته در جامعه‌ ما خشونت کم نیست؛ به عنوان مثال در پرونده‌های طلاق، نزاع، درگیری، توهین، تهدید و رفتارهای معمولی جامعه خشونت‌های کلامی، روانی و جسمی بسیار دیده می‌شود و این امر در جامعه نگران‌کننده است. همچنین در محیط‌های خانه همسرآزاری، کودک‌آزاری، سالمندآزاری و حتی حیوان‌آزاری دیده شده است که باید فکر اساسی برای کنترل آن‌ها لحاظ شود.
حقدادی درخصوص راهکارها و پیشنهادات برای جلوگیری از کودک‌آزاری بیان کرد:  بخشی از این موضوع ساختاری و مربوط به  فعالیت‌های سازمان آموزش‌دهنده و رشددهنده مانند آموزش‌وپرورش است. بخشی دیگر نیز مربوط به مسائل حقوقی‌ست که آیا قوانین موجود بازدارنده است یا خیر و در مرحله سوم این موضوع به رواج مشکلات روانی در جامعه مربوط می‌شود، که این نیز به عواملی وابسته است.
۲۰ درصد افراد جامعه ما مشکل اعصاب و روان دارند
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی ادامه داد: در جامعه ما حدود ۲۰ درصد افراد مشکل اعصاب و روان دارند که این  مسئله مهمی است،  ما باید بدانیم که در جامعه چه کارهایی باید انجام دهیم تا افسردگی، اضطراب، خشم، درگیری و اختلال شخصیت کاهش یابد.
وی افزود: در این زمینه مشاوران، روانشناسان و مددکاران به عنوان درمانگران، صداوسیما و رسانه‌ها به عنوان آموزش‌دهنده عمومی وآموزش‌وپرورش به عنوان زیر ساخت آموزشی و تربیتی عمل کنند. همچنین سازمان‌های خدمات‌دهنده باید خدمات به موقع ارائه دهند تا در پیشگیری نقش مهمی را ایفا کنند. سازمان‌هایی که قانون اجرا می‌کنند مانند دستگاه قضایی و نیروی انتظامی نیز می‌توانند کمک‌دهنده باشند.  
 در رسیدگی به کودک‌آزاری از کشورهای دیگر عقب نیستیم
حقدادی با اشاره به اینکه مسئله کودک‌آزاری در بین کشورهای مختلف قابل مقایسه نیست، ادامه داد: قوانین حقوقی بیشتر کشورها در زمینه کودک‌آزاری شبیه به یکدیگر است، اما در برخی از کشورها با توجه به فرهنگ‌ مردم و چگونگی رفتار والدین با فرزند متفاوت است، کشور ما در زمینه کودک‌آزاری و رسیدگی به آن از کشورهای دیگر عقب نیست. ما فقط در خصوص عوامل ایجادکننده مانند افسردگی و خشونت در جامعه عقب هستیم.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی ادامه داد: برای بهبود خشونت، افسردگی و عوامل این چنینی باید کارهای موثری انجام شود. ما تعصبات قومی و محلی با قدمت زیاد داشته‌ایم و کودک‌آزاری‌هایی که در رسانه‌ها گفته می‌شود نمونه‌های استثنایی و شدید است. سازمان بهزیستی نمی‌تواند فقط به این چند مورد اکتفا کند و حساسیت خود و مردم را در این زمینه باید بالا ببرد.
وی در مورد مدت زمان پیگیری پرونده‌های کودک‌آزاری توسط بهزیستی گفت: مدت زمان پیگیری در خصوص پرونده‌های کودک‌آزاری متفاوت است. در این خصوص تا زمانی که لازم باشد سازمان بهزیستی حضور خواهد داشت تا شرایط امن برای کودک فراهم شود. اگر لازم باشد سازمان بهزیستی برای جداسازی کودک از خانواده اقدام می‌کند که البته این امر باید  با دلایل کافی انجام شود، زیرا جداسازی به کودک آسیب خواهد زد. مددکاران بهزیستی تمام تلاش خود را می‌کنند تا مشکلات خانواده را حل و محیط خانه را برای کودک امن کنند.  
حقدادی درخصوص میزان کودک‌آزاری در خراسان رضوی تصریح کرد: کودک‌آزاری مفاهیم مختلفی دارد، وقتی می‌گوییم آمار کودک‌آزاری منظور از آن غفلت، ممانعت ازرفتن به مدرسه، عدم واکسیناسیون به موقع کودک، رعایت نکردن بهداشت و تغذیه کودک، کار کشیدن از کودک به صورت اجباری و... است.
بیشتر کودک‌آزاری‌های به دلیل غفلت است/۲۸۰۰ کودک‌آزاری در سال گذشته
وی افزود: با  توجه به این تعاریف در سال گذشته در استان ۲۸۰۰ کودک آزاری داشته‌ایم، اما کودک‌آزاری که شرایط حاد داشته باشد مانند کودک‌آزاری‌هایی که در رسانه‌ها ‌عنوان می‌شود وشرایط مطلوبی ندارد، آن‌قدر نیست بیشتر کودک‌آزاری‌های ما از غفلت است.
حقدادی ادامه داد: همچنین تعداد زیادی از کودک آزاری‌ها روانی، عاطفی و جسمی است، آنچه در رسانه‌ها اعلام می‌شود کودک‌آزاری‌های جسمی است.

۱۳۹۹ تیر ۲, دوشنبه

۹۰ درصد کودکان معتاد خراسان شمالی از طریق والدین معتاد شده اند

  • دوشنبه / ۲ تیر ۱۳۹۹ / ۱۴:۱۷
  •  دسته‌بندی: خراسان شمالی
  •  کد خبر: 99040201537
  •  خبرنگار : 50046

معاون اداره کل بهزیستی استان:

۹۰ درصد کودکان معتاد خراسان شمالی از طریق والدین معتاد شده اند

۹۰ درصد کودکان معتاد خراسان شمالی از طریق والدین معتاد شده اند
ایسنا/خراسان شمالی معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی گفت: ۹۰ درصد از کودکان معتاد در این استان از طریق والدین معتاد شده اند.
صحرانورد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه والدین معتاد به شکل های مختلف در معتاد شدن کودکان خود نقش داشته اند، اظهارکرد: برخی از والدین این تصور را دارند که مواد مخدر همانند دارو عمل می کند و هنگام بیماری کودک مقداری مواد همچون تریاک به آن ها می دهند.
وی افزود: از سوی دیگر به عنوان مثال برخی از والدین هنگام خرید مواد مخدر فرزند خود را نیز با خود می برد و یا اینکه فقط فرزند خود را نزد خرده فروش برای خرید ماده مخدر می فرستد که این امر سبب کنجکاوی کودک در ارتباط با این ماده خریداری شده می کند.
صحرانورد ادامه داد: از سوی دیگر برخی از والدین نیز متاسفانه دچار فقر فرهنگی هستند و ماده مخدر را نزد کودک خود استعمال می کنند و همین امر نیز سبب الگوگیری کودک و تاثیرپذیری وی از والدین می شود.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۷ تعداد کودکان معتاد ارجاع داده شده به این اداره کل ۴۸ نفر بوده است، تصریح کرد: این تعداد در سال گذشته به ۵۵ نفر رسیده است که افزایش ۱۴ درصدی داشته است.
این مقام مسئول با تصریح بر اینکه در معتاد شدن کودکان در این استان اعتیاد مادر تاثیر بیشتری داشته است، توضیح داد: مادرها برای مواردی همچون کاهش درد کودک هنگام بیماری، به آن مواد مخدر خورانده است که همین امر سبب وابسته شدن کودک به مواد مخدر شده است.
وی گفت: از سوی دیگر میان کودکان معتاد، کودکان خیابانی آمار بیشتری داشته اند، بطوریکه ۸۰ درصد کودکان خیابانی به نحوی معتاد هستند.

تخلف حدود ۲ هزار مدرسه دولتی در دریافت وجه

۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۷
کد خبر : ۷۳۹۸۱۲۴
مظفر مطرح کرد؛

مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات وزارت آموزش و پرورش گفت: سال گذشته با نظارت دقیق بر روند ثبت نام دانش آموزان تخلف حدود ۲ هزار مدرسه دولتی در دریافت وجه مشخص شد.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، زهرا مظفر مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز در ساختمان اصلی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، به تشریح وظایف این اداره کل در جشنواره شهید رجایی پرداخت و اظهار کرد: در برنامه امسال اداره کل رصد، ارزیابی و در نهایت اعلام آن به سامانه دولت در دستور کار است و برای دقیق شدن کار سطوح ارزیابی تا سطح منطقه و مدرسه تعریف شده است.
او ادامه داد: بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار شاخص ارزیابی شده است تا در نهایت جایگاه دستگاه در مقایسه با سایر دستگاه‌ها در شهریور توسط سازمان اداری استخدامی اعلام شود.
مظفر با اشاره به اینکه ماموریت بعدی اداره کل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات وزارت آموزش و پرورش تاثیر این نظارت و ارزیابی بر عملکرد دستگاه است، اظهار کرد: در برنامه اصلاح جامع نظام اداری مشخصا دو ماموریت اصلی متوجه اداره کل است و این اداره کل نامه‌ها و نظارت‌های خاصی در این زمینه انجام داده است که برای مقابله با رشوه و افزونه خواهی بازرسانی تعریف می‌شوند تا با شناسایی موارد تخلف به فعالیت بپردازند.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش بیان کرد: برگزاری کمیته سلامت اداری و مقابله با ستاد در سطح استان‌ها و مناطق و شناسایی گلوگاه‌های فساد جزو دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده است. همچنین در سال گذشته برنامه آموزشی در جلسات متعددی با موضوع سلامت اداری و صیانت از حقوق مردم برگزار شد.
او بیان کرد: در سال جاری هم مصمم هستیم تا جلسات را در سطح استان‌ها و مناطق استمرار دهیم. نتایج این جلسات حاکی از کاهش تخلفات بوده است. امسال هم پیش از شیوع کرونا ۳۹ هزار و ۴۸۶ کار نظارتی در سال تحصیلی جاری انجام شده بود.
مظفر در تشریح نظارت‌های انجام شده در سال گذشته بر روند ثبت نام دانش آموزان اظهار کرد: جهت نظارت بر روند ثبت نام دانش آموزان بیش از ۲۸ هزار و ۵۰۰ بازدید انجام شد و تعداد تخلف دریافت وجه یک هزار و ۹۴۸ مدرسه بود، تخلف محدوده بندی ثبت نام ۷۸۷ مدرسه، تخلف شرط معدل ۱۴۹، تخلف عدم اطلاع رسانی یک هزار و ۱۱۱،، لغو ابلاغ ۳۴ و ارجاع به مدارس غیردولتی ۶۱ مورد بوده است.
بررسی بیش از ۱۴ هزار تخلف ثبت شده در سامانه رسیدگی به شکایات
او با اشاره به میزان شکایات ثبت شده در سامانه پاسخگویی به شکایات در سال تحصیلی گذشته گفت: ۱۴ هزار و ۳۳۱ گزارش تخلف ثبت شده در سامانه را برررسی کردیم که ۵ هزار ۷۸۲ شکایت مربوط به حوزه اداری، ۲ هزار و ۴۴۳ شکایت آموزشی، ۵۴۸ پرورشی، ۴۴۰ شکایت در حوزه ثبت نام، ۸۵۸ شکایت در حوزه مالی و رفاهی و ۳ هزارو ۷۰۶ شکایت قابل رسیدگی نبود.
مظفر ادامه داد: شکایت اخذ وجه غیرمجاز در هنگام ثبت نام در مدارس دولتی ۱۲۴ مورد، اخذ وجه مازاد در مدارس سمپاد ۱۲ مورد، اخذ وجه مازاد در مدارس شاهد ۱۲ مورد و شکایت از سرویس مدارس ۱۵ مورد بوده است که طی مدت ۷ تا ۱۰ روز پاسخ اقناع کننده داده شد.
او گفت: تیم نظارتی از امروز برای رسیدگی به روند ثبت نام در مدارس فعالیت دارند و دو تیم ۹ نفره در استان‌های البرز و تهران مستقر هستند.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش اظهار کرد: در حوزه نظارت بر حقوق والدین و دانش آموزان مشخصا برنامه هفتم که صیانت از حقوق مردم و شهروندان، اداره کل چند اقدام در سال ۹۹ انجام داده است که اولین قدم تهیه متن بخشنامه استرداد وجه است تا برای تمام مدارس یکسان باشد.
از مشارکت والدین در امر ثبت نام بهره می‌گیریم
مظفر اظهار کرد: اگر خدماتی در هنگام وقفه مدارس صورت گرفت با این بخشنامه وجوه مسترد می‌شود و بازرسان در مراجعه به مدارس اسناد آن را رصد می‌کنند.
او ادامه داد: بخشنامه‌ای دیگر تنظیم شده است تا بر اجرای مفاد بخشنامه قبلی تاکید شود و به اسناد بالادستی از جمله راهبرد‌های کلان سند تحول بنیادین استناد شد تا نظارت مردم، خانواده و شهروندان بر فرایند و عملکرد دستگاه‌های ولتی قوت گیرد، بر همین اساس اعضای منتخب انجمن اولیا و مربیان به عنوان اعضای اصلی دعوت شوند تا به عنوان یکی از اعضای کمیته سلامت اداری فعالیت داشته باشند.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش ادامه داد: بخشنامه مذکور امروز به استان‌ها ابلاغ می‌شود و سعی داریم از مشارکت والدین در امر ثبت نام بهره بگیریم.

دستیابی بیش از ۸۰ درصد معلمان و دانش آموزان به آموزش مجازی

مظفر بیان کرد: چهار فرم اطلاعاتی در ایام کرونا به مدارس دادیم تا ارزیابی از وضعیت مدارس داشته باشیم که بیش از ۴۰۰ هزار مدرسه به این فرم‌ها پاسخ دادند و در همه این گزارش‌ها معلوم شد بیش از ۸۰ درصد معلمان و دانش آموزان به آموزش مجازی دست یافتند.
او افزود: البته آموزش مجازی جایگزین و هم سطح کیفیت آموزش نمی‌شود، اما چاره‌ای جز این کار در شرایط موجود نداشتیم، از طریق انجمن اولیا هم وارد عمل شدیم و ۹۰ هزار شماره اعضای انجمن را دریافت کردیم تا ارزیابی از بازخورد این تماس‌ها هم داشته باشیم.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش بیان کرد: معلمان روستایی و عشایری ما هم ایثار کردند و در مواردی که دسترسی به آموزش مجازی نداشتیم آموزش را حضوری ادامه دادند.

نظارت بر اجزای قانون تعارض منافع از امروز

او درخصوص بخشنامه قانون تعارض منافع گفت: یکی از دستور‌ کارهای ما نظارت بر این موضوع است تا گزارش‌ها به وزیر آموزش و پرورش ارائه شوند و برخورد‌های لازم صورت گیرد. برای گزارش کار تا ۲ ماه آینده فرصت کار داریم و امروز در البرز و تهران اجرای بخشنامه انجام خواهد شد.
مظفر به روند رسیدگی به شکایات اشاره و اظهار کرد: نظارت بر عملکرد مدارس دولتی خاص به طور منظم انجام می‌شود. همچنین اگر والدین از مدارس غیردولتی شکایت داشته باشند از طریق سامانه این مدارس کار انجام خواهد شد، این موضوع به دلیل الزام مصوبه مجلس است که باید چنین سامانه‌ای داشته باشند.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش درباره اعتراض برای شرکت در آزمون انتصاب و انتخاب مدیران گفت: برخی از مدیران امکان ثبت نام در سامانه را نداشتند و برخی مدیران به دلیل شرایط سنی از سامان حذف شدند، اما به هر طریق رایزنی‌هایی انجام شد و احتمال می‌رود که آزمون مجددا برگزار شود.

۱۳۹۹ تیر ۱, یکشنبه

بی عدالتی آموزشی برای دانش آموزان روستایی در بحران کرونا به وجود آمده است

سرویس : سیاسی مجلسزمان :  ۱۳۹۹/۴/۱ - ۱۲:۵۴شناسه خبر :۹۴۰۹۱۵
مرادی در صحن علنی:
بی عدالتی آموزشی برای دانش آموزان روستایی در بحران کرونا به وجود آمده است
نماینده مردم بندرعباس در مجلس گفت: در بحران کرونا بی عدالتی ها و تبعیض هایی در موضوع ارتباط وزارت آموزش و پرورش و ارتباطات برای دانش آموزان روستاها به وجود آمد.
به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خانه ملت، «احمد مرادی» در نشست علنی امروز (یکشنبه اول تیرماه 1399) مجلس شورای اسلامی  و پس از استماع گزارش وزیر ارتباطات گفت: 40 سال از عمر شکوهمند انقلاب را پشت سر گذاشته ایم و علی رغم همه کارهای خوبی که انجام شده، ولی این اقدامات کافی نیست و برای مردم باید تلاش بیشتری داشته باشیم.
نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از وزیر جوان اقدامات بیشتری انتظار داریم، افزود: بحث ارتباطات هنوز ناقص است و مشکلات فراوانی در سراسر کشور وجود دارد.
عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان با اشاره به روستاها مطرح کرد: وعده هایی که به روستاییان داده اید عملی نشده است و خدمات به روستانشینان هنوز محقق نشده و انتظارات در تلفن ثابت، تلفن سیار و سرعت اینترنت به ویژه به روستاییان محقق نشده است.
وی با اشاره به فضای مجازی موجود در کشور مطرح کرد: فضای مجازی کشور از کنترل دولت و وزارت اطلاعات خارج شده است و باید فکری اساسی در این موضوع کرد. انتظارات مردم را در این زمینه باید محقق کنید.
مرادی تصریح کرد: از وزیر جوان باید در موضوع دولت الکترونیک سوال کرد که مشکلات فراوانی در حوزه دولت الکترونیک وجود دارد، حال شما باید توضیح دهید در موضوع بحران کرونا چه اقدامات اساسی انجام داده اید؟ 
نماینده مردم بندرعباس در مجلس یازدهم تصریح کرد: در موضوع ارتباط بین آموزش و پرورش و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مشکلاتی وجود داشته است و بی عدالتی ها و تبعیض هایی به خصوص در موضوع دانش آموزان روستاها وجود داشت. وزیر باید درباره این موضوع گزارش دهد.
وی ادامه داد: در حوزه انتخابیه ام سال گذشته مشکلات را با وزیر درمیان گذاشتم، اما این مشکلات همچنان به قوت خود باقی است. انتظار است هم در شرکت مخابرات استان و هم شرکت های وابسته به این وزارتخانه در مجموع همه استان ها به خصوص استان هرمزگان توجه بیشتری شود.
مرادی در پایان مطرح کرد: کارگزاران مخابرات روستایی گلایه مند هستند، چرا که در سال گذشته و هم امسال به مطالباتشان توجهی نشده است./

از ازدواج اجباری دختر 14ساله تا خودکشی دختر 12ساله/ ازدواج نکنی باید در خانه ما کار کنی

کد خبر: ۳۷۴۲۴
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۰
 ارسال به دوستان
 ذخیره
«دُر بی بی» مادری ۳۷ ساله است که ۹ سال قبل همسر خود را از دست داده و با کارگری و کار در زمین های کشاورزی و یارانه ۴۵ هزار تومانی روزگار خود و فرزندانش را می گذراند.این مادر سه دختر دارد که خانواده شوهرش و در واقع عمو و عمه فرزندانش اصرار دارند دختر ۱۲ ساله این زن ازدواج کند؛ همانطور که زهرای ۱۴ ساله را سال قبل به زور عروس کرده بودند.
قصه زندگی «در بی بی» سختی های زیادی دارد که نزدیک بود با مرگ دختر ۱۲ ساله اش با داغی بزرگ تر همراه شود که به خیر گذشت.
به گزارش ایسنا، «دُر بی بی» مادری ۳۷ ساله است که ۹ سال قبل همسر خود را از دست داده و با کارگری و کار در زمین های کشاورزی و یارانه ۴۵ هزار تومانی روزگار خود و فرزندانش را می گذراند.
این مادر سه دختر دارد که خانواده شوهرش و در واقع عمو و عمه فرزندانش اصرار دارند دختر ۱۲ ساله این زن ازدواج کند؛ همانطور که زهرای ۱۴ ساله را سال قبل به زور عروس کرده بودند.
زهره که تازه ۱۲ سالش تمام شده، راضی به ازدواج نیست و می گوید: «می خواهم درس بخوانم و نمی خواهم ازدواج کنم.»
«در بی بی» می گوید: عمو و عمه زهره گفته اند حالا که ازدواج نمی کنی باید در خانه ما کار کنی که بعد از دعوا برای شوهر دادن او، زهره دست به خودکشی زد.
وی گفت: بعد از چند روز که زهره از بیمارستان ترخیص شد و به خانه آمدیم، پسر برادرشوهرم به خانه ما آمد و می خواست زهره را کتک بزند که من مانع شدم و مرا به باد کتک گرفت.
در بی بی با اشاره به اینکه من امنیت جانی ندارم و خانواده شوهرم مرا اذیت می کنند افزود: دختر ۱۴ ساله ام را هم سال قبل شوهر دادند که به همراه شوهرش در جای دیگری کارگری می کنند و وضع مالیشان خوب نیست.
 سرپرست معاونت اجتماعی دادگستری استان کرمان به این موضوع ورود کرده و با پیگیری و تماس وی با رییس دادگاه شهرستان فهرج، دستور پیگیری وضعیت این خانواده صادر شد.

روزانه ۲۰ مورد کودک آزاری در خراسان رضوی گزارش می‌شود

تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۰۱ تير ۱۳۹۹
کد خبر: ۲۸۴۴۷۹
حمیدرضا پوریوسف مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: روزانه ۲۰ مورد تماس تلفنی از سوی شهروندان خراسانی با "سامانه ۱۲۳ مرکز اورژانس اجتماعی" بهزیستی این استان با موضوع گزارش کودک‌آزاری صورت می‌گیرد.
به گزارش خبربانو، وی مجموع تماس‌های تلفنی روزانه مردم با سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی خراسان رضوی را ۷۵۰ مورد ذکر و بیان کرد: ۴۵۰ مورد از این تماس‌های تلفنی مرتبط و در حیطه وظایف سازمان بهزیستی است.

پوریوسف موضوع ۲۰ تا ۲۵ مورد از این تعداد تماس تلفنی روزانه را "گزارش کودک‌آزاری" اعلام و بیان کرد: کارشناسان بهزیستی مطابق دستورالعمل‌ها و بر اساس محتوا و فوریت، این تماس‌ها را مجزا کرده و مداخله مستقیم برای رسیدگی مددکاران اجتماعی را به آن‌ها در سه سطح "آنی، فوری و غیرفوری" انجام می‌دهند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی افزود: این تعداد گزارش کودک‌آزاری در استان ظرف امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال به میزان دو و نیم برابر بیشتر شده است.

وی ادامه داد: افزایش موارد گزارش کودک‌آزادی به سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی خراسان رضوی ناشی از ارتقاء سطح آگاهی عمومی و آشنایی مردم با این مرکز مددکاری و ارائه گزارش آسیب‌هایی از این دست به بهزیستی است.

پوریوسف به وقوع کودک‌آزاری از سوی خانواده و بستگان نزدیک در قالب رفتار خشونت‌آمیز یا همراه با غفلت، آن هم در فضای بسته و منازل اشاره و بیان کرد: بر این اساس نمی‌توان آماری روشن و دقیق از میزان وقوع این پدیده ارائه نمود.

وی گفت: سازمان بهزیستی به این ترتیب صرفا قادر است با گسترش و تشدید اقدامات آگاهی‌بخش در سطح افکار عمومی، نسبت به مهار و جلوگیری از وقوع کودک‌آزاری اقدام کند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی افزود: اکثر قریب به اتفاق موارد کودک‌آزاری توسط والدین، بستگان و وابستگان نزدیک به خردسال مورد آزار صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: بر این اساس تفکیک سهم والدین و غیروالدین در وقوع کودک‌آزاری، کار سختی است، اما بطور کلی گزارش‌های دریافتی از مردم نشان می‌دهد که والدین و والدخوانده‌ها بیشترین سهم را نسبت به سایر بستگان نسبی و سببی در آزردن کودکان دارند.

پوریوسف همچنین به استقرار مرکز سامانه تلفنی ۱۲۳ اورژانس اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی در مشهد اشاره و بیان کرد: این واحد به صورت مرکزی تمامی تماس‌های مردم را بطور شبانه‌روزی از سراسر استان دریافت کرده و کارشناسان بهزیستی در کمترین زمان ممکن نسبت به ثبت، طبقه‌بندی و تعیین تکلیف عملیاتی آن‌ها اقدام می‌کنند.

وی گفت: پس از ثبت و طبقه‌بندی تماس‌ها با سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی، در صورت ضرورت به سرعت نسبت به اعزام گروه کارشناسان و مددکاران اجتماعی اقدام شده و با اداره بهزیستی شهرستان مربوطه نیز هماهنگی کامل صورت می‌گیرد.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی افزود: پارسال دو هزار و ۷۰۰ مورد گزارش کودک‌آزاری در سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی این استان ثبت شد که در مقایسه با سال ماقبل آن ۱۰ درصد بیشتر بوده است..

وی به افزایش گزارش کودک‌آزاری در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: ظرف سه ماه نخست امسال هزار و ۸۰۰ مورد گزارش از وقوع این پدیده در تماس با مرکز ۱۲۳ بهزیستی استان ثبت شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال دو و نیم برابر شده است.

اورژانس اجتماعی چیست؟

یکی از این برنامه‌های دولت جمهوری اسلامی ایران برای مهار آسیب‌های اجتماعی تاسیس "اورژانس اجتماعی" با هدف مهار و کاهش بحران‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی می‌باشد که حاصل تجربیات و فعالیت چندین ساله سازمان بهزیستی کشور است.

"اورژانس اجتماعی" تلفیقی از مداخله در بحران‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی است که بطور شبانه‌روزی در تمام ایام سال از طریق "سامانه تلفنی ۱۲۳، گروه خدمات اجتماعی سیار و پایگاه‌های خدمات اجتماعی سازمان بهزیستی" در سطح کشور به شهروندان نیازمند ارائه می‌شود.

"خدمات تخصصی، بهنگام و در دسترس" از ویژگی‌های مهم اورژانس اجتماعی هستند که سبب شده ارائه این نوع خدمت اجتماعی به مردم "محدود به زمان و مکان نباشد. "

همچنین "اجتماع‌محور" بودن فعالیت اورژانس اجتماعی موجب شده اقدامات این واحد سازمان بهزیستی کشور از حالت غیرفعال خارج شده و شکل کاملا عملیاتی و فعال به خود گیرد.

"استفاده بهینه از نیروی انسانی، کاهش دیوانسالاری اداری، تجمیع خدمات، هماهنگی بین واحدها، جامعیت و فراگیری خدمات" هم از نتایج ارائه مددکاری در قالب اورژانس اجتماعی هستند.

برنامه "اورژانس اجتماعی" سازمان بهزیستی کشور همچنین قصد دارد تا "مداخلات روانی اجتماعی" را پیش از "مداخلات قضایی و انتظامی" صورت داده و حتی جایگزین آن کند. همین رویکرد تاثیر شایانی در پیشگیری از وقوع جرم و همچنین قضازدایی از برخی آسیب‌های اجتماعی داشته و کمک موثر به حل سریع آن‌ها کرده است.

گروه‌های هدف برنامه "اورژانس اجتماعی" سازمان بهزیستی کشور شامل "همسران متقاضی طلاق و افراد دارای اختلاف خانوادگی حاد، زنان و دختران در معرض آسیب اجتماعی یا آسیب‌دیده، افرادی که قصد خودکشی دارند یا اقدام به خودکشی کرده‌اند، کودکان خیابانی و کار، همسران آزاردیده، کودکان آزاردیده، مبتلایان به اختلال هویت جنسی، دختران و پسران فراری از منزل" هستند.

اجرای برنامه "اورژانس اجتماعی" سازمان بهزیستی کشور علاوه بر اینکه خدمات فوری تخصصی را در دسترس آحاد جامعه قرار داده، هم‌اینک ارتقاء توانمندی‌های افراد آسیب‌دیده، ایجاد زمینه مشارکت مردم و سازمان‌های غیردولتی در مهار آسیب‌های شایع اجتماعی، تسهیل فرایند حل مساله در شرایط بحرانی، شناسائی مناطق و کانون‌های آسیب‌زا، شناسایی آسیب‌های اجتماعی نوپدید و بازپدید، کاهش وقوع جرائم و کاهش صدمات اقشار در معرض آسیب" را درپی داشته است.

۱۳۹۹ خرداد ۳۱, شنبه

ماجرای قتل سمیه فتحی زن باردار کرمانشاهی به دست پدر و برادرش

ماجرای قتل سمیه فتحی زن باردار کرمانشاهی به دست پدر و برادرش

سمیه فتحی زن ۱۸ ساله متاهل و حامله بوده و روز پنج شنبە ٢٩ خرداد با خوراندن قرص برنج جان خود را از دست داده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۴ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 20
کد خبر: ۴۶۹۰۰
به گزارش راهبرد معاصر، امروز برخی رسانه ها از قتل سمیه فتحی، زن ۱۸ ساله‌ای در کرمانشاه به دلیل آنچه «مسائل ناموسی» خوانده شده، به دست پدر، برادر و دیگر اعضای خانوادەاش خبر دادند.

به گفته این رسانه ها سمیه متاهل و حامله بوده و روز پنج شنبە ٢٩ خرداد با خوراندن قرص برنج جان خود را از دست داده است.

بر اساس این گزارش، قتل او بە دلیل «مسائل ناموسی» و اتهام «ارتباط با یک پسر جوان» رخ داده است.

اگر این ادعاها درست باشد این قتل پنجمین قتل زنان به پدر، برادر یا همسر در هفته‌های گذشته است که «قتل‌های ناموسی» خوانده می‌شود.

گفتنی است هنوز هیچ منبع رسمی این خبر را تایید نکرده است.

مروری بر قتل های ناموسی یک ماه اخیر
شامگاه ۲۵ خردادماه در آبادان مردی خواهرش را به اتهام «رابطه نامشروع و خیانت به شوهرش» با ضربات چاقو به قتل رساند و خود را تحویل مقام‌های قضایی داد.

همزمان با قتل این زن، فاطمه برحی، ۱۹ ساله نیز با ضربات چاقوی حبیب برحی، همسر و پسر عمویش، در آبادان کشته شد.

پیش از آن رومینا اشرفی، ۱۴ ساله، روز جمعه اول خرداد ماه در یکی از روستاهای شهرستان تالش در استان گیلان با داس و به دست پدرش کشته شده بود.

ریحانه عامری، ۲۲ ساله، نیز دیگر قربانی قتل‌های ناموسی بود که در شهر کرمان و به دست پدرش در شامگاه دوشنبه ۲۶ خرداد کشته شد.

۱۳۹۹ خرداد ۲۹, پنجشنبه

شکنجه وحشیانه زلیخای 16 ساله توسط داماد

 شکنجه وحشیانه زلیخای 16 ساله توسط داماد

یک دختر افغان که قربانی کودک همسری است برای دومین بار توسط شوهرش مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت.
عکس های ترسناک: شکنجه وحشیانه زلیخای 16 ساله توسط داماد
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:
دختری افغان به نام زلیجا 16 ساله نشده بود که به زور زن مردی چهل و سه ساله شد وحالا چیزی از این ازدواج نگذشته که شوهرش او را برای دومین بار به باد کتک گرفته و به شدت او را مصدوم کرده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، کودک همسری ها همیشه هم از روی فقر مالی خانواده نیست، هستند دختران و پسرانی که زود به سراغ ازدواج می روند وتمایل به رفتن از خانه پدری دارند آنهم تنها به این دلیل که می خواهند آن خانه را ترک کنند و این نوع کودک همسری ها به نوعی فرار از خانه و رفتارهای تند پدرانه به امید رسیدن به یک آرامش نسبی است. چقدر رفتار پدران و دور بودن آنها از رفتارهای محبت آمیز در شکل گیری کودک همسری هایی که کودک به خواست خود به خانه همسر می رود اثر گذار است؟  کارشناسان پاسخ دادند.
qWHr41Qy4QbD
طلاق والدین، وجود ناپدری، بیسوادی و فقر فرهنگی والدین، بی مهری، بی توجهی، سختگیری و خشونت در خانواده، اعتیاد خانوادگی، ترس از تنبیه شدن، سرزنش های مداوم، عدم وجود محیط امن در خانواده، شک والدین، داشتن دوستان ناباب و بسیاری عوامل دیگر از جمله عوامل گرایش کودک همسری هایی است که فقر مادی در آنها اثری ندارد بلکه شاید حتی کودک از خانواده ای متمول و وضعیت مالی مناسب به سمت کودک همسری گرایش پیدا می کند آنهم تنها برای رسیدن به کمی محبت و آرامش.
پرونده جنایی رومینا اشرفی یکی از پرونده های کودک همسری بود که رفتارهای دختر و وضعیت مالی خانواده پدری نشانگر این مطلب بود که رفتارهای خشن پدرانه و سختگیری های غیر معمول و بیش از اندازه باعث گرایش زود هنگام دختر به ازدواج در سن 14 سالگی شده بود. ازدواجی که در ذهن کودک شکل گرفته  تا گذشته بلوغ زودرس و فرهنگ و سنن منطقه ای ، راهی باشد برای نجات از خشم های همیشگی پدر و پر کردن خلا عاطفی نبود آغوش های پدرانه و محبت های زبانی مهرآفرین از سوی پدر برای دخترش، تا جایی که رومینا بارها گفته بود :" پدرم مرا  دوست ندارد و می خواست بعد از تولدم مرا از پل لمیر به پایین پرتاب کند..."

دختر از پدر چه تصوری در ذهن دارد؟

سمیه ملکی کارشناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این مسئله که پدران چه تاثیری در تربیت دختران دارند و بد رفتاری آنها باعث چه عواملی می شود بیان کرد: ابتدا نیاز است که به این نکته اشاره کنم که معمولا دختران از پدران خود تصوری اغراق آمیز داشته و او را از سایر مردان قوی تر، بزرگ تر می دانند کمااینکه در ذهن کودکان این مسئله وجود دارد که پدر من اطلاعات کافی در هر زمینه و توانایی حل همه مشکلات را دارد.
کارشناس مسائل اجتماعی ادامه داد: تصورات و خواسته های دختران مسئولیت های بزرگ و تعیین کننده ای را بر عهده پدر گذاشته است که در صورت کوتاهی در آن، بدون شک مشکلات زیادی را در برخواهد داشت. حقیقت این است که دختران و پسرانی که از تربیت و همراهی پد‌ر د‌ر بازی و تفریح و سرگرمی برخورد‌ار بود‌ه‌اند‌، ضمن د‌اشتن روابط عمیق‌تری با د‌وستان، د‌ارای خود‌ کنترلی و مهارت بیشتر د‌ر بیان حالات هیجان خود‌ و تشخیص احساسات و عواطف د‌یگران بود‌ه‌اند‌ فلذا نیاز است تا پدران روانشناسی مربوط به نوجوانی و جوانی را به خوبی بدانند.

 چرا بعضی دختران،کودک همسری را انتخاب می کنند ؟

کارشناس مسائل اجتماعی در پاسخ به این سوال که چند درصد میتوان کودک همسری هایی که در کشور شکل می گیرد را نوعی  فرار  از خانه دانست  گفت: فرار در واقع نوعی واکنش نسبت به شرایطی است که از نظر فرد نامساعد، غیرقابل تحمل و بعضاً تغییرناپذیر است فلذا این عمل معمولاً به عنوان یک مکانیسم دفاعی به منظور کاهش ناخوشایندی ها و دستیابی به خواسته های موردنظر است. شرایط نامساعد خانوادگی مهمترین عامل تاثیر گذار در فرار دختران از کانون خانواده است. حال وقتی یک کودک در یک شرایط نامناسب قرار می گیرد و با توجه به فضای زندگی ، امکان ازدواج هم در سنین پایین برایش وجود داشته باشد.

هیجانات دوره بلوغ و شکل گیری کودک همسری

کارشناس مسائل اجتماعی افزود: احساسات و هیجانات شدید سنین 10 الی 20 سالگی نوجوانان و جوانان را وا می دارد تا به دنبال هویت خود باشند. از طرفی افسردگی و ملامت های درون دختران آنها را برای برقراری ارتباط غیر متعارف با جنس مخالف و پیدا کردن جایگزینی برای پدر تشویق می کند که همین مسئله می تواند از مهمترین علت های فرار از خانه باشد که معمولا رفتارهای پدر و مادر منجر به بروز این آسیب است.
فرار از خانه یا کودک همسری
و اما نائمه علینژاد جامعه شناس فرهنگی و فعال اجتماعی نیز در  گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این مسئله که چند درصد کودک همسری ها در جامعه نوعی فرار دختران از خانه است گفت: براساس نظریه هومر پدیده فرار در دو بخش « فرار از » و « فرار به » است. « فرار از » آنهایی هستند که به دلیل وجود مشکلات با والدینشان می گریزند و « فرار به » آنهایی هستند که جذب هیجانات و جذابیت های خرده فرهنگ های خیابانی می شوند.
جامعه شناس فرهنگی  ادامه می دهد: در خصوص نوع فرار از باید به فرار از مشکلات خانوادگی اشاره کرد. یعنی این دختران در محیط خانه شان دچار مشکلاتی هستند که برایشان قابل حل نیست. همچنین از یک یا چند نفر از اعضاء خانواده شان نیز برای اینکه نتوانسته اند مشکلشان را حل کنند عصبانی هستند و در نهایت تحمل آنها به سرآمده است.
جامعه شناس فرهنگی ادامه می دهد: بدون شک همه انسانها در جایی که به سر می برند، چنانچه احساس رضایت نکنند و فضای حاکم بر محیط موجب رنج و عذابشان شود, به فکر فرار می افتند اما در عمل با وجود تمام نارضایتی ها و ناراحتی ها تنها درصد کمی به این فکر خود جامه عمل می پوشانند.
فرار از خانه از 12 تا 20 سال جدی تر
جامعه شناس فرهنگی با گفتن اینکه  در مورد نوجوانان و جوانان افراد 12 ساله تا 20 ساله  فکر به ابعاد رفتن از خانه و نوعی فرار قوی و جدی است گفت : برای خانواده یک مسئله متقابل اما برای جامعه یک موضوع اجتماعی مهم است چراکه فرار نوجوان از خانه, یک مشکل و معضل حاد مربوط به نهاد خانواده نیست بلکه نمود آشکاری از وجود مساله ای عمیق تر و پیچیده تر به نام مساله ارتباط نوجوانان با والدین خود است. نوجوانان گاهی برای رهایی از رنج و ناراحتی, نجات از سرزنش های مداوم و تحقیرهای مکرر و خرد شدن شخصیت خود از خانه می گریزند. گاهی برای مقابله و تنبیه والدین و گاهی به خاطر احساس بی پناهی و عدم امنیت دست به این اقدام می زنند که نوعی از این فرار ها به ازدواج های زود هنگام ختم می شود که به این پیوندهای زناشویی ازدواج نیست بلکه نوعی فرار است و حتی در این نوع ازدواج ها به پیوندهایی می رسیم که فاصله سنی زیادی بین زوجین وجود دارد زیرا اکثرا دختران آغوش گم شده پدر را در ناخودآگاه خود در آغوش مردی که همسر نام دارد می خواهند بیابند که اغلب هم به مسیر اشتباهی می روند.
این جامعه شناس فرهنگی با تاکید بر اینکه والدین، 70 درصد در هر نوع فرار دختران از خانه مقصرند ادامه داد : نیاز است تا مهارت های زندگی ویژه خانواده ها مد نظر دولت قرار بگیرد تا به وسیله آن بتوانند جلوی یکسری از مسائل را که در نهایت تبدیل به یک معضل اجتماعی بزرگ می شود را بگیرند. 

با وجود ۱۳ متولی در حوزه حقوق کودک، اما اطلاعاتی از آن در اختیار نداریم

کد خبر :  ۳۶,۸۳۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۰  ۲۰:۳۳ کد خبر :  ۳۶,۸۳۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۰  ۲۰:۳۳ با وجود ۱۳ متولی در حوزه حقوق کودک، اما اطلاعاتی از آن در اختیار ن...