یک کودک-مجرم در زندان ارومیه اعدام شد
خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز دوشنبه ۲۷ مردادماه حکم اعدام یک کودک-مجرم زندانی که در سن ۱۷ سالگی به اتهام “قتل” بازداشت و به اعدام محکوم شده بود، در زندان ارومیه به اجرا درآمد. این زندانی روز یکشنبه ۲۶ مردادماه جهت اجرای حکم به یکی از سلولهای انفرادی این زندان منتقل شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز دوشنبه ۲۷ مردادماه حکم اعدام یک کودک-مجرم زندانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بود، در زندان ارومیه به اجرا درآمد.
هویت این زندانی “ارسلان یاسینی، اهل نقده، از خوابگاه ۹ زندان ارومیه” توسط هرانا احراز شده است.
آقای یاسینی متولد سال ۱۳۶۹ است و در سال ۱۳۸۶ (حدود ۱۲ سال پیش) زمانی که ۱۷ سال سن داشت، از بابت اتهام “قتل” پدربزرگ و مادربزرگ خود بازداشت و به اعدام محکوم شد. او نهایتا سحرگاه امروز پس از آنکه اولیای دم ازجمله پدر وی حاضر به دادن رضایت نشدند در زندان ارومیه اعدام شد.
آقای یاسینی پس از بازداشت در ابتدا مدتی را در کانون اصلاح و تربیت که متعلق به افراد زیر ۱۸ سال است، نگهداری شد و پس از رسیدن به سن قانونی به زندان ارومیه منتقل شد.
هرانا روز یکشنبه ۲۶ مردادماه در گزارشی از انتقال این زندانی محکوم به اعدام جهت اجرای حکم به یکی از سلولهای انفرادی زندان ارومیه خبر داده بود.
اردیبهشت ماه امسال، میشل بچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با انتشار بیانیهای مجددا از مقامات ایران خواست که به تعهدات بینالمللی حقوق بشری خود احترام گذاشته، فورا اعدام کودک_مجرمین را متوقف کرده و تمامی مجازاتهای اعدام را تعدیل نمایند.
نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر بارها نسبت به اعدام نوجوانان در ایران اعتراض کردهاند. از جمله در یکی از بیانیههای سازمان دیدهبان حقوق بشر آمده است: «مجازات مرگ برای نوجوانانی که زیر ۱۸ سال مرتکب جرم می شود طبق قوانین بین المللی ممنوع شده و این ممنوعیت مطلق است.
هم کنوانسیون حقوق کودک و هم کنوانسیون حقوق سیاسی و مدنی به صورت خاص مجازات مرگ برای افرادی که هنگام ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال دارند را منع کرده است. این قوانین منعکس کننده این حقیقت هستند که کودکان و نوجوانان با بزرگسالان متفاوت هستند چرا که فاقد تجربه، قضاوت، بلوغ و دیگر خودداریهای بزرگسالان هستند. ایران کنوانسیون حقوق کودک را در سال ۱۹۹۴ کنوانسیون حقوق مدنی و سیاسی را در سال ۱۹۷۵ به تصویب رساند.»
بنابر گزارش نهادهای بینالمللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.
بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۱۹ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹) دستکم ۲۴۸ شهروند اعدام شدند و ۱۰۸ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۴ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱۳ حکم اعدام که در ملا عام بوده است.
بنا بر همین گزارش بیش از ۷۵ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمیشوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” میخوانند.Facebook
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر